Július 30. kedd, Judit, Xénia
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Hírek, események
  • Tekerj Értünk! Több mint 14 ezer perc tekerésért 3 millió forinttal támogatta az Auchan a kecskeméti SOS gyermekfalu lakóit
Hírek, események 2014. október 7. 15:41

Tekerj Értünk! Több mint 14 ezer perc tekerésért 3 millió forinttal támogatta az Auchan a kecskeméti SOS gyermekfalu lakóit

Képgaléria
Tekerj Értünk! Több mint 14 ezer perc tekerésért 3 millió forinttal támogatta az Auchan a kecskeméti SOS gyermekfalu lakóit
A kecskeméti SOS gyermekfaluért, jótékonysági nagykövetei – Barabás Évi televíziós újságíró és Vajda Attila a pekingi olimpia aranyérmes kenusa – indították el a „Tekerj Értünk!” címmel meghirdetett jótékonysági pedálozást. Október 3-4-5. között egész hétvégén, sportolni hívták a vásárlókat az Auchan Kecskemét üzletsorára. A kihelyezett sporteszközök egyikén csupán 5 perc testmozgás 1000 Ft támogatást jelentett a gyermekeknek. Az Auchan Magyarország Kft. 2007 óta támogatója az SOS Gyermekfalvaknak, a mostani kezdeményezés alatt a vásárlók által „összetekert” 1000 Ft-os támogatást az áruházlánc állta minden vásárlója helyett. Az így összegyűlt 3 millió Ft-os adományt a kecskeméti áruház igazgatója adta át ünnepélyes keretek között október 7-én az SOS Gyermekfalu részére.

Péntek délutántól vasárnap estig 6 db sportgép, elliptikus tréner és szobakerékpár várta a segítőkész vásárlókat. A kampány ideje alatt 224 fő összesen 14 150 percet tekert, ezzel 2 830 000 Fttámogatást gyűjtve össze a családjából kényszerből kiemelt gyermekeknek és az SOS családoknak. Az összeget az Auchan állta minden vásárlója helyett, és egészítette ki 3 000 000 forintra. A vásárlókat a kecskeméti SOS gyermekfaluból érkező gyermekcsapat buzdította sportolásra, így a résztvevők közösen tehettek önmagukért és a gyermekekért. A kecskeméti áruházvásárlói közül sokan 10-15 percet, vagy akár egy órát is tekertek. A legfogékonyabban a gyerekek voltak a „Tekerj Értünk!” akcióra, ők sportolással töltötték el az időt,  míg a szüleik a hétvégi nagybevásárlást intézték. A kecskeméti vásárlók igazán megható élményben részesítették a hétvégi akció elindítására érkező SOS Gyermekfalvak Jótékony Nagyköveteit, Vajda Attilát és Barabás Évi, akik alig bírtak elszakadni a lelkes vásárlóktól.

 „Különösen megható volt egy hetedikes lány, aki azért biciklizett, mert van egy osztálytársa, aki az SOS gyermekfaluban nevelkedik. Ő hihetetlen boldog volt, és természetesnek tartotta, hogy 10 percet tekert és így segít. Láttam rajta, hogy ezáltal ő jobb embernek érezhette magát” – mondta Barabás Évi, az SOS gyerekek szeretetembere.

Felkértem egy fiatal párt. A hölgy tag, kijelentette, ha már mozog, akkor az biztos, hogy nem csak 5 perc lesz. Örült, hogy itt egy alkalom, ahol sportolását honorálják, és hogy az összeget épp az SOS Gyermekfalvak kapják. Olyannyira boldog volt, hogy 60 perc után sem akarta abbahagyni a mozgást” – mesélte Vajda Attila, a kampány mellett kiálló olimpikon.

A hátrányos helyzetű gyermekek felnevelése és társadalmi integrációja az Auchan számára kiemelten fontos terület. A „Tekerj értünk” kampányt azért indítottuk el idén, hogy a látogatók maguk is részt vehessenek a támogatásban, és a testmozgással saját egészségükért is tehessenek. Örülünk, hogy ilyen rövid idő alatt ekkora összeget sikerült összegyűjteni a vásárlóinkkal közösen. A kampány során több mint 200 embert tekert a jó cél érdekében, köztük több mint 30 kecskeméti Auchan munkatárs is bekapcsolódott, ez igazán büszkeséggel tölt el!” – mondta Székely-Vass Lehel, az Auchan Kecskemét áruházigazgatója.

Kövessen minket a Facebookon is!