Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. november 6. 15:31

A Mennydörgés Fiai fogadják a keresztet

Az ifjúsági világtalálkozók országjáráson lévő keresztje és ikonja november 9-én este 7 órakor érkezik meg Veszprémből Budára, a Margit körúti ferences templomhoz. Az ünnepélyes fogadást követően 19.30-kor kezdődik az ifjúsági szentmise, majd szentségimádást, dicsőítés tartanak és tanúságtételek hangoznak el a kereszt jelenlétében – tudtuk meg Dobszay Benedek ferences tartományfőnöktől.

Budapest egyik leglátogatottabb, főleg egyetemistákat vonzó ifjúsági miséje a Margit körúti fél nyolcas. A nem túl tágas barokk templomban e gitáros misén, melyen a Boanergész (Mennydörgés Fiai) gitáros együttes működik közre, általában 4-500 fiatal vesz részt. Még a mellékoltárok lépcsőjén is ülnek-állnak ilyenkor. 

„A háromévente megrendezésre kerülő világtalálkozók közötti időszakban világkörüli úton lévő kereszt kiváló alkalom, hogy az egyes állomáshelyeken a találkozók céljáról, a fiatalságra váró missziós feladatokról szó essék, és a hívekkel megismertessük a szentatya következő találkozón való részvételre buzdító üzenetét” – mondta Dobszay Benedek, aki már sok éve e szentmisék gazdája a renden belül.

Különlegessége lesz a keresztet fogadó szentmisének, hogy ebből az alkalomból a gitáros együttes és énekkar egy szinte teljes szimfonikus zenekarral egészül ki – tudtuk meg Csanády Lőrinctől, a Boanergész együttes vezetőjétől.

Kövessen minket a Facebookon is!