Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. november 17. 14:33

Kisközösségek átalakulásban: Helyi Élelmiszer Hétvégéje a Wojtyla Házban

Képgaléria
Kisközösségek átalakulásban: Helyi Élelmiszer Hétvégéje a Wojtyla Házban
Hétvégén a Wojtyla Házban tartották a helyi élelmiszerek konferenciáját. A különleges helyszínről a központ intézményvezetője Molnár Zoltán tartott egy rövid ismertetőt a megjelent vendégeknek.

A kétéves program során az a cél, hogy 14 hazai kisközösség ossza meg egymással tapasztalatait. A közösségek eltérő ügyekben és környezetben működnek, azonban mindegyikük alulról szerveződött. Van köztük több szegregátumban működő roma közösség, vidékre költözött önfenntartásra törekvő értelmiségi csapat, s előfordulnak városi, fővárosi társaságok is. Most hétvégén a Wojtyla Barátság Központban azért gyűlnek össze néhányan közülük, hogy a helyi élelmiszer ügyében tett tevékenységükről beszéljenek, ezek tanulságait egymás elé tárják és segítsék egymást a jövőben.

Bár az esemény zárt - műhelymunka jellegű, s részvételi díjhoz kötött, de a norvég piknik programsorozatban megjelent, mint nyílt nap lehetőség. Tehát ha valaki kíváncsi, miként működnek a norvégos pályázatok, min dolgoznak, milyen módszerekkel, szívesen látjuk őket a kétnapos rendezvényen nézőként!

A Védegylet és a Profilantrop a \"Kisközösségek Átalakulásban\" nevű közös pályázatát a Norvég Civil Alap támogatja.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház