Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. november 24. 08:34 | Szerző/forrás: Kecskeméti Televízió

25 éves a hajléktalanellátás

Képgaléria
25 éves a hajléktalanellátás
Ki kell irtani az életünkből az előítéleteket, a rivalizálást, és arra kell törekedni, hogy szerető és teremtő békességben éljünk egymással. Így fogalmazott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjának vezetője, Rigóné Kiss Éva pénteken délután a hajléktalanok érdekében szervezett szolidaritási programon, a város főterén.

A hajléktalan ellátó szakmai közösség évi rendszeres programja november végén az a szolidaritási rendezvény, amely Kecskemét belvárosában szólítja meg az embereket az elesettek nevében. Az „Egy délután a hajléktalanokért” elnevezésű eseményt az önkormányzat nevében Sipos László tanácsnok nyitotta meg.

„Az ember életében nagyon fontos az egészség és a biztonság. A biztonság az, amely önök alól kicsúszott; az, hogy amikor reggel fölkelnek, tudják azt, hogy mit fognak aznap csinálni, tudják, hogy mit fognak enni, és hol hajtják majd le a fejüket. Ez, sajnos, sok esetben nincs így, de vannak olyan emberek, akik fölvállalták, hogy önöket segítik” – mondta Sipos László.

A tanácsnok és önkormányzati képviselő a város nevében megköszönte a civil és segítő szervezetek áldozatos munkáját, amit a hajléktalan ellátásban tesznek nap, mint nap. Okleveleket is átadott, mégpedig két németországi máltais munkatársnak, akik már közel két évtizede minden ősszel több, mint fél millió forint értékű adománnyal érkeznek Kecskemétre, hogy segítsenek az itteni bajbajutottaknak.

Muzsikált a Kecskeméti Zenészegylet, saját versét mondta el Oskolás János, majd a máltai szeretetszolgálat helyi csoportjának vezetője beszélt a szolidaritásról. Gondolatait a rendezvénysátor mellett épülő műjégpálya ihlette.

„Ezen a korcsolyapályán az emberek örülni fognak a jégnek, akikért pedig ma itt összejöttünk, azok pedig menekülnének a jég elől. Egészen más szemszögből láthatja a világot az, akinek a korcsolyázás öröm, és egészen más szemszögből az, akinek a fagy égeti a kezét, a lábát és az arcát” – fogalmazott Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjának vezetője.

E két véglet között meg kell találni a közös nevezőt – folytatta Rigóné Kiss Éva, majd hozzátette: a világ csak úgy marad meg, ha a szolidaritás érzése megerősödik.

A nehéz sorsúaknak Isten igéjével Hulej Enikő evangélikus lelkész adott vigasztalást. Az esti gyertyagyújtáskor uzsonna várta a hajléktalanokat.

Az eseményen a Wojtyla Ház képviselői és szegényei is részt vettek, akik újságok osztásával népszerűsítették a ház tevékenységét.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház