Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. november 26. 08:14

Gyermekeseknek indult társkereső szolgálat

Korunk nagy problémájára ad választ egy új társkereső iroda, amely kifejezetten gyermekeseket hoz össze. Az ötletgazda egy pszichológus-jogász, Dr. Szöőr Anna.

Olyan párokat hoz össze egy új társkereső iroda, akiknek már egy korábbi kapcsolatukból született saját gyermekük, vagy esetleg úgy alakult az életük, hogy ugyan utódjuk nincs, de szívesen vállalnának szerepet a társuk gyermekének a felnevelésében. Az alapító, Dr. Szöőr Anna célja, hogy az ujrakezdes.eu-n regisztrálók ne csak párt találjanak maguknak, hanem egy olyan társat, aki elfogadja a már meglévő gyermekeket is.

\"Elsősorban elváltak vagy özvegyek jelentkezését várjuk, ugyanakkor nem rekesztjük ki azokat sem, akik élettársi kapcsolatból léptek ki vagy egyedülállókként döntöttek a gyermekvállalás mellett. Segítünk abban, hogy az általunk összehozott foltcsalád, akár mingli, akár hagyományos családmodell formájában a lehető legjobban működjön\" - mondja az ötletgazda pszichológus-jogász, aki missziójának tartja, hogy választ találjon korunk nagy problémájára.

Dr. Szöőr Anna fejéből akkor pattant ki a gyermekes társkereső ötlete, amikor a környezetében egyre több anyuka és apuka fordult hozzá tanácsért a válása után. Ilyenkor már nehéz az ismerkedés, de mégsem lehetetlen. Anna és kollégái – akik között van pénzügyi elemző, orvos és óvodapedagógus is - hónapokon át dolgoztak egy olyan módszer kidolgozásán, amely megkönnyíti a szolgáltatásukat igénybe vevők dolgát.

\"Irodánk offline működik, de titkos és szigorúan szabályozott kóddal lehetőséget biztosítunk a már velünk személyes kapcsolatba lépett személyeknek az adatbázisunk online elérhetőségére. Minden regisztrálóval kapcsolatba lépünk, tesztekkel és tanácsadással segítjük őket a megfelelő pár megtalálásában. A feladatunk azonban itt még nem ér véget; segítünk a randevúk és gyermekprogramok megszervezésében, valamint lélektani, óvodapedagógiai, pedagógiai és családgondozói segítséget nyújtunk a bimbódzó kapcsolatokhoz és ezt folytatjuk a párok egymásra találása után is\" - sorolja Anna.

Az ujrakezdes.eu alig néhány hete indult, és máris nagyon népszerű. Az ötletgazda nem is gondolta, hogy ennyire hirtelen elárasztják őket a jelentkezők. A speciális társkereső szolgáltat budapesti irodájában teljes gőzzel zajlik a munka, szorgosan dolgoznak azért, hogy lehetőség szerint karácsonyra megtalálják egymást a magányos szívek.

Kövessen minket a Facebookon is!