Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. november 29. 22:41

“Előmikulás” ünnepség és adventi gyertyagyújtás a műkerti templom előtt

Képgaléria
“Előmikulás” ünnepség és adventi gyertyagyújtás a műkerti templom előtt
Meggyulladt az első adventi gyertya lángja szombat délután a műkertvárosi Assisi Szent Ferenc templom előtti téren megrendezett “előmikulás” ünnepségen. A gyertyagyújtásban – meghívott vendégként – Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony segített a gyerekeknek.
Az ünnepséget Baracsi Katalin, a Jácint utcai Baracsi Virágüzlet tulajdonosa szervezte, egyben adventi koszorút is adományozott a műkerti templom hívőközösségének, mely Baracsi Klára munkáját dicséri. Baracsi Katalin megnyitója után Lévai Jánosné, Műkertváros önkormányzati képviselője köszöntötte az ünneplő közönséget. A Csokor utcai óvodások műsorát követően a Műkertvárosi Nyugdíjas Klub tagjai szintén énekszóval lepték meg az egybegyűlteket. Majd meggyújtották az első adventi gyertyát. A koszorút Gyöngyösi Balázs, a Szent Miklós templom káplánja áldotta meg. Az ünnepség végén csengőszóval hívogatták a mikulást, aki szaloncukorral és naranccsal kedveskedett az óvodás gyermekeknek. Legvégül agapé (szeretetvendégség) várta a műkertieket. Finomságokról a Fornetti Kft. gondoskodott. Forralt borral a Mártírok úti KV zoo kávézó munkatársai szolgáltak.
 
Az advent szó jelentése: “eljövetel”. A latin “adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: “az Úr eljövetele”. Karácsony előtti negyedik vasárnappal kezdődik, és egészen karácsonyig tart. Advent története a IV. századra nyúlik vissza, amikor VII. Gergely pápa úgy döntött: négy adventi vasárnap lesz minden évben. Az első mindig november 27. és december 3., az utolsó pedig december 18. és 24. közé esik. Advent első vasárnapján veszi kezdetét a karácsonyi ünnepkör, és ekkor kezdődik a keresztény egyházi év is.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház