Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. december 8. 10:27

Madártávlatból is lélegzetelállító a Mecsek-Hegyhát

Képgaléria
Madártávlatból is lélegzetelállító a Mecsek-Hegyhát
A Dunántúl déli részén, terebélyes területen elnyúló Mecsek-Hegyhát tájegység számtalan csodát bújtat több száz négyzetméteren elterülő, zöldellő erdeiben és zegzugos rejtekeiben. Mindezek mellett számos pihenőhely, gyógyfürdők és változatos szabadidős programok várják a térségbe látogatókat. A Mecsek-Hegyhátban rejtőző, élményekkel teli lehetőségekről látványos drónfelvételeket is tartalmazó kisfilmek készültek.

A Dél-Dunántúl igazi kincsesdobozzal büszkélkedhet: a Mecsek-Hegyhát olyan természeti és környezeti, kulturális, valamint műemléki értékekkel bír, amelyek méltán emelik a legsokoldalúbb magyarországi kirándulóhelyek soraiba, legyen szó téli vagy nyári pihenésről.

Minden korosztály számára programok sokasága sorakozik a tájegység „tarsolyában”. A Magyarhertelendi Termálfürdő gyógyhatású termálvízét kül- és beltéri medencékben is élvezhetjük, a parajdi sóbarlangban pedig ősi gyógymóddal kúrálhatjuk szervezetünket, illetve a többféle, különleges masszázsfajtával (pl. mézes, sós-olívás, lávaköves masszázs) is kényeztető élményekhez juthatunk. A Mecsek-Hegyhát térsége izgalmas túraútvonalakkal csalogatja a lélegzetelállító tájak látványára vágyakozókat, s ezek egyes részeit akár lóháton is be lehet járni, ha a kalafarmi lovardából indítják kirándulásukat. A Mecsekben számos kis település várja a vidéki nyugalomra és a falusi hangulatra vágyó látogatókat. Szászváron hamarosan megtekinthetővé válik a vár, illetve a falu egyik legfontosabb értéke az 1700-as években épült kőtemplom. Magyarszék települése a kőlyuki barlangban talált csont- és eszközmaradányoknak köszönhetően valóban igazi ősi községnek számít, emellett minden évben színvonalas programok hadával (Széki Szalma Feszt, Széki szüret, lovas találkozó) várja az odaérkezőket. Hosszúhetény egy igazán hagyományőrző falunak számít, hiszen színpompás népviselettel, sajátos népdal-, néptánc-, népszokás- és tájszókinccsel bír, emellett pedig érdekes látnivalókat (üvegkiállítás, Hosszúhetényi Tájház, borbélyműhely) kínál. A Mecsek egyik legszebb völgye Sikonda, mely gyönyörű fekvésű természetes és mesterséges horgásztavainak köszönhetően igazi horgászparadicsom, tószínpada pedig rendszeresen ad otthont kulturális rendezvényeknek. Komló a KRESZ Parkjának köszönhetően a családosok kedvenc helye lehet, hiszen a légvárak és a pedálos gokartok mellett a gyermekek játékos formában ismerkedhetnek meg a közlekedés szabályaival, és fejleszthetik vezetési képességeiket, mindezt festői szépségű, zöld környezetben.

A programajánló füzetek és fotók sokszor azonban nem elegek ahhoz, hogy átadják, milyen páratlan szépségeket és kiváló lehetőségeket rejt magában a térség. Azért, hogy az emberek minél jobban megismerhessék ezt a területet, valamint hogy az odalátogatást tervezők minél könnyebben dönthessenek arról, mit tekintsenek meg a Mecsek-Hegyháton, lenyűgöző légifelvételek készültek a tájegységről. A drónokkalrögzített képkockák madártávlatból mutatják be a Mecsek-Hegyhát mesés természeti csodáit és színvonalas programkavalkádját, miközben a többi videofelvételaz értékes részletekrefókuszál.

Kövessen minket a Facebookon is!