Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. december 9. 08:09

Méhek nélkül nincs élelem: csatlakozz petíciónkoz!

Méhek nélkül nincs élelem: csatlakozz petíciónkoz!
A Greenpeace-nél mi is visszatekintünk az egész évre. Igen büszke vagyok, hogy a hozzád hasonló hősök segítségével sikerült nyomást gyakorolnunk az uniós döntéshozókra, és tavaly két évre betiltottak 4 nagyon veszélyes, méhgyilkos vegyszert az EU-ban. Képzeld, most van kerek egy éve, hogy életbe lépett a tilalom!

A vegyszergyártók számára érvágást jelentett e döntés, azóta támadják jogi úton és óriási költségvetésű európai kommunikációs kampány formájában is. A Greenpeace által felsorakoztatott érvek azonban szerencsére nagyon masszívak, és bizonyítják: nem a mezőgazdaság válságát, hanem a méhek biztonságát jelenti e tilalom.

Nem véletlenül a karácsonyi menüről jutottak ezek eszembe, hiszen minden harmadik falat ételünket a beporzó rovaroknak köszönhetjük. Nélkülük vészhelyzetbe kerülne a globális élelmiszeripar, a mezőgazdaság, de természeti kincseink is.

Lenne egy fontos karácsonyi kérésem. Mivel még mindig igen messze vagyunk a méhek számára kedvező állapottól, sok teendőnk maradt még, és nagy szükségünk van rád. Nagyon kérünk, hogy állj a méhek mellé: támogasd az ökológiai mezőgazdaságot, a méhgyilkos vegyszerek tilalmát!

Tudjuk, hogy lehetséges méhgyilkos vegyszerek nélkül élelmet termelni. Hallasd a hangod, csatlakozz petíciónkhoz. Minden aláírás számít, bármikor elérhetjük a kritikus tömeget, akik elhozzák a valódi változást!

Kövessen minket a Facebookon is!