Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. december 11. 21:56

Harsányi Zsuzsanna festőművész könyvbemutatója és kiállítása a Kamarában

Képgaléria
Harsányi Zsuzsanna festőművész könyvbemutatója és kiállítása a Kamarában
Harsányi Zsuzsanna festőművész “Virágok, kertek, mezők pasztellel” című kötetének megjelenése alkalmából könyvbemutatóval egybekötött kiállítás nyílt a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében csütörtök délután. A művésznővel Kriskó János főiskolai docens beszélgetett. A megnyitót Ádám Blanka és Atkári Réka – vagyis a Virtuóz duó – “virágos” népdalokkal színesített citerajátéka tette még emlékezetesebbé.

A Cser Kiadó gondozásában megjelent kötet első fejezetében rövid áttekintést kaphatunk a növényábrázolás és pasztelltechnika történetéről. A kötet további fejezeteiben anyagokról és eszközökről, a festéselméletről, a fényképről festés előnyeiről és hátrányairól, a modell utáni festésről, valamint a szabadban festésről esik szó. A művészi tehetség Isten adta adomány, tehát nem kérhető. E kötet tanulmányozásával nem feltétlenül lesz valakiből festőművész, de sokat megtudhatunk a festés elméletéről és gyakorlatáról – hangzott el egyebek mellett a megnyitón. A kiállítás januárig tekinthető meg az Áprád körút 4. szám alatt.

Harsányi Zsuzsa Kecskeméten született, és ma is itt él. A szegedi Tömörkény István Iparművészeti Szakközépiskola textil szakán érettségizett, ezt a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola földrajz-rajz szaka, majd a Magyar Képzőművészeti Főiskola követte. Kilenc évig tanított, majd alkalmazott grafikával foglalkozott. 1999 óta “főállású” festőművész. Munkáiban a nőiességet, líraiságot, harmóniát, humánumot szeretné átadni. Több mint száz egyéni és mintegy száznegyven csoportos kiállításon mutatkozott be, hazánkban és külföldön egyaránt.

Kövessen minket a Facebookon is!