Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. december 12. 12:49 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Cipősdoboz adományakció a Vásárhelyi iskolában

Képgaléria
Cipősdoboz adományakció a Vásárhelyi iskolában
Kecskemét – A cipősdoboz karácsonyi adományakció egyik központi kecskeméti rendezvényét tartották csütörtök délután a Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. Ott volt Kósa József önkormányzati képviselő, Garda László, az iskola intézményvezetője és csatlakoztak a Széktói Nyugi Klub tagjai is a gyűjtéshez.

Kósa József - aki maga is hozott cipősdoboz szeretetcsomagot - hírportálunknak elmondta, hogy az országos kampányhoz csatlakoztak. Garda László pedig felajánlotta, hogy az egyik gyűjtőpont az iskola legyen. A gyűjtésben nem csak a nyugdíjasklub tagjai, hanem az intézmény pedagógusai is segítenek.

- Önkormányzati képviselőként én is próbálom a lakosság körében népszerűsíteni az adományakciót – mondta Kósa József. Hozzátette: aki teheti, egy cipősdoboznyi ajándékot ajánljon fel a rászorulóknak, és írja rá a dobozra, hogy milyen életkorú és milyen nemű gyereknek javasolja átadni a dobozt. Melyeket a városrészekben működő civil szervezetek fognak majd célba juttatni Kecskeméten és a városhoz tartozó külterületeken.

- Nemcsak a székhely intézményünk, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola gyűjtőpont, hanem a kadafalvi, hetényegyházi és ménteleki iskolák is – mondta Garda László. - Azért van ennek jelentősége, mert helyben jobban ismerik azokat a szegény sorsú, rászoruló gyerekeket, legyen óvodás, vagy általános iskoláskorú, akiknek el kell juttatnunk majd a dobozokat.

A gyűjtés eddigi tapasztalata az, hogy leginkább a Vásárhelyi Pál Általános Iskolába járó gyerekek szülei azok, akik dobozokat hoznak. Nem véletlen ez, hiszen a Petőfivárosban lakók jövedelmi viszonyai teszik leginkább lehetővé a jótékonykodást.

- Nekem most az a legfontosabb, hogy óriási összefogást érzek és tapasztalok ebben az ügyben, amely már túlnőtt minden politikai hovatartozáson – véli a fideszes városatya. – Ez most számunkra egy olyan üggyé vált, ami tényleg szeretetteljessé tudja tenni az ünnepet.

Eddig mintegy 80 doboz gyűlt össze, azonban még egy hétig van lehetőség leadni a dobozokat, így ennél sokkal többre számítanak a gyűjtőpontokon. Garda László kérése az, hogy a dobozokba olyan játékok, taneszközök kerüljenek, amiket tanulmányaik során az iskolában is tudnak majd hasznosítani. Példákat is említett Garda László: tolltartó, toll, ceruza, színes ceruza, melyek mellett persze nem maradhat el egy kis édesség, és tisztálkodási szer.

Samu Péterné, a Széktói Nyugi Klub elnöke boldogon mutatta csütörtök délután, hogy milyen sok klubtagjuk segíti az akciót. A nyugdíjasklub tagjai az ünnepre való tekintettel nem csak cipősdobozokat gyűjtenek, hanem süteményeket is sütöttek és becsületkasszás árusító helyet működtettek a Vásárhelyi Pál Általános Iskolában. A gyermekeikért érkező szülők pedig választottak, vásároltak és bedobták a pénzt a „közösbe”. Samu Péterné arról adott tájékoztatást, hogy a múlt heti hasonló akciójukban 40 ezer forint gyűlt össze, amit – a mostani bevétellel együtt - a rászoruló családok kapnak meg.

Garda László hozzátette, hogy a sütemények eladásából származó pénzt nem közvetlenül, készpénz formájában fogják kiosztani, hanem támogatásként. Ennek köszönhetően olyan munkafüzeteket, melyek elengedhetetlenek az oktatáshoz, a rászoruló gyerekek számára ingyen tudnak biztosítani az iskolában.

Kövessen minket a Facebookon is!