Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. december 12. 15:52

Gábor atya heti hirdetései a Nagytemplomból

Gábor atya heti hirdetései a Nagytemplomból
A karácsonyi ünnepkör majd az év eleje idén is gazdag “programsorozatot” kínál minden érdeklődő számára. Híveknek és mindazoknak, akik még nem ismerték meg, nem érezték át az Úr Jézus megszületésének lelki tartalmát. Gábor atya mindenkit szeretettel vár a Nagytemplomban – minden kedves ismerőst és ismeretlent.

1. Adventben minden hétköznap roráte misét végzünk reggel 6 órakor a 7 órai szentmise helyett. Templomunk hétköznapi miserendje adventben: reggel 6, 8 és este 6 órakor lesznek szentmisék. A vasárnapi miserend változatlan. Az adventi lelki készület lapjai és templomunk újságja elvihetők a kis asztalról.

2. A Betlehemi Láng december 14-én vasárnap 19 órakor érkezik a Városháza aulájába. Aki szeretné a lángot elvinni, ettől az időponttól megteheti.

3. December 15-én hétfőn este 8 órától egész éjszakás szentségimádás lesz a kis hittanteremben.

4. December 17-én szerdán 17 órakor Szeretetláng imaóra lesz templomunkban.

5. December 20-án szombaton 18.30-kor Karácsonyi Léleksimogató koncert lesz a Barátok templomában.

6. A karácsonyi pásztorjáték 24-én délután 15 órakor lesz templomunkban.

7. December 26-án 15 órakor érseki szentmise keretében diakónusszentelés lesz templomunkban. Ezen a szentmisén szentelik diakónussá Ivanics Zoltán kispapunkat. A szentelést követő szeretetvendégségre sütemény felajánlásokat elfogadunk.

8. December 27-én szombaton 17 órától szentségimádás, 18 órától szentmise lesz templomunkban az abortuszok áldozataiért és az abortusz sebeitől szenvedő édesanyákért.

9. Templomunk ünnepi miserendje megtalálható a plakátokon.

10. Alpha kurzus indul január 13-án a Helynökségen. A meghívók elvihetők a plébánia irodájából, vagy a sekrestyéből. 

11. 2015 januárjában időszakos kiállítás nyílik a piaristák 300 évéről a Cifrapalotában. Kérjük, hogy akik az iskolához kötődő tárgyi emlékeket, fényképeket, dokumentumokat őriznek és azokat a kiállítás időtartamára kölcsönöznék, jelentkezzenek. További információk az iskola honlapján olvashatók.  

12. Egyedülálló szülőnek lenni nagy feladat. Nehéz, de lehetséges. Három hétvégés lelkigyakorlat sorozat indul 2015. február 21-22., március 21-22 és április 18-19-én (elvált, külön élő, özvegy, meg nem házasodott) egyedülálló szülők számára Kecskeméten. Részletek a plakátokon és a szórólapokon.   

13. Közeledik az év vége. Kérjük, hogy akik még nem fizették be erre az évre egyházadójukat, tegyék meg a plébánia irodáján, vagy a sekrestyében!

Hirdetéseink plakátokon is olvashatók a bejáratoknál!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház