Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. december 12. 22:21 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Kecskeméten áprilisig tart a Holokauszt Emlékév

Képgaléria
Kecskeméten áprilisig tart a Holokauszt Emlékév
Kecskemét - Csütörtök délután folytatódott a Holokauszt Emlékév kecskeméti programsorozata. Itt jelentették be, hogy Kecskeméten jövő áprilisig tart a Holokauszt Emlékév.

A Katona József Emlékházban megtartott esemény középpontjában ezúttal Benczúr Csaba: Hírös Holokauszt és Ausch Klára: Ajándékba kaptam az életet című kötetei voltak. Az emlékév városunkban még nem ér véget, a programsorozatot a tervek szerint egy jövő áprilisi rendezvénnyel zárják majd le.

Ausch Klára: Ajándékba kaptam az életet című könyvéből Decsi Edit színművész olvasott fel részletet csütörtökön, a Katona József Emlékházban. A rendezvény résztvevőit Székelyné Kőrösi Ilona történész főmuzeológus köszöntötte, majd Mák Kornél alpolgármester szólt a jelenlevőkhöz. 

Hangsúlyozta, az emlékév előkészítésében, szervezésében a város vezetése példaértékűen tudott együttműködni az izraelita egyház helyi vezetőivel. Hozzátette: a továbbiakban is kötelességünk emlékezni a kecskeméti és környékbeli zsidó áldozatokra. Nemcsak azokra, akik meghaltak, hanem azokra is, akik túlélték a tragikus időszakot. 

Mák Kornél szólt azokról a programokról, amelyeket idén a Holokauszt Emlékév keretében rendeztek meg, ugyanakkor azt is elmondta, hogy a megemlékezéseket jövő áprilisban egy nagy rendezvénnyel zárják majd le. 

A program keretében köszöntőt mondott dr. Grósz Andor, a Kecskeméti Zsidó Hitközség elnöke is, dr. Róna Tamás, az Alföldi Régió vezető rabbija pedig Egy elszakított virág története címmel tartott előadást. 

A Katona József Emlékházban továbbra is látogatható Somodi Henrietta: Múltunkat magunkban hordozzuk a jelenben című kiállítása.

(szöveg: KTV)

Kövessen minket a Facebookon is!