Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. december 15. 11:02 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Adventi ünnepség a Kecskeméti Református Internátusban

Képgaléria
Adventi ünnepség a Kecskeméti Református Internátusban
Kecskemét - A Kecskeméti Református Internátus közössége minden évben, advent időszakában áhítattal egybekötött ünnepséget szervez, mely a karácsony előtti megállás, elcsendesedés alkalma. Az ünnepséget vasárnap este tartották az Internátusban.

„Az egyik nap még borongós, hideg és sötét novemberi délután volt, amelyben semmi jó nem mutatkozott. Reménytelenül hosszú órák ebben a rideg, ködös, fényszegény világban. Másnap azonban advent lett. Az ég szürke, hideg, és sokszor egész nap sötét van, de a szó: advent, magával hoz lágy fényeket, fűszeres illatokat és ízeket, régi, otthonos hangulatokat, melegséget, meghittséget, díszeket, lecsendesült, finom hangokat.”

(Kővári Dóra)

A Kecskeméti Református Internátus közössége minden évben advent időszakában áhítattal egybekötött ünnepséget szervez, amely a karácsony előtti megállás, elcsendesedés alkalma. A diákok által előadott rövid jelenetek, versek és zenei darabok segítenek ráhangolódni az ünnep lényegére, ami nem más, mint Isten Fiának megjelenése világunkban. Ennek a lehajló szeretetnek a felismerése a legnagyobb karácsonyi ajándék. Ez adhat értelmet készülődésünknek, várakozásunknak. Erre a fontos gondolatra hívta fel a figyelmet a diákok műsora. Amelyben voltak szavalatok, próza, énekek, jelenetek, hangszeres (fuvola, cselló, zongora) produkciók.

Az ünnepség végén az ifjak saját készítésű mézeskaláccsal és bibliai idézetekkel köszöntötték a megjelent vendégeket és egymást.

(Pálné Lencsés Szilvia)

Kövessen minket a Facebookon is!