Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. december 25. 20:50 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

A szeretet befogadható, továbbadható

A szeretet befogadható, továbbadható
Kecskemét - A várakozási időszak vége felé járunk. Az Úr eljövetelét várjuk. Számtalan lehetőség volt előttünk, hogy felkészüljünk az érkező fogadására - hirdeti Kis János evangélikus lelkész.

Külsőségekben talán, mintha könnyebb lenne. Ajándékok, hangulatok, érzések megteremthetők, de ajtót nyitni bátorság. Merünk-e ajtót tárni annak, aki a tartalmat adja a hagyományokon, vagy sokszor megszokáson alapuló készülődésünknek, Karácsony-ünneplésünknek. Isten ad „valamit” önmagából. Emberré lett lényét, az élet lényegét, a megtestesült szeretetet. Azt a szeretetet, ami 2014 évvel ezelőtt megszületett. Ma is, nekünk is Karácsonykor megszületik, és összeköti a mennyet a földdel, értelmet adva mindennek, ami a teremtett világban van. Ha nem születik meg újra és újra a szívünkben, nincs ünnep, nincs mit tovább adni, megélni, családban, közösségben, világban.

Karácsony van! Isten ad nekünk ajándékot: megszületett! A szeretet testet öltött, befogadható és továbbadható. Lehetőség és feladat! Még nem késő meghallani, elfogadni. Ez az igazi ünnep, amit Isten nekünk készít. Akkor lesz a miénk, ha részt veszünk benne, befogadva azt.

(forrás: KEOL  kép és szöveg: KTV)

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház