Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. december 25. 21:19 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Krisztus születik! – Dicsőítsétek!

Krisztus születik! – Dicsőítsétek!
Kecskemét - „Gyertek, térjünk vissza az Úrhoz… biztosan eljön, mint a hajnal, megjön, mint a zápor, mint a tavaszi eső, amely öntözi a földet” – írja Ozeás próféta (6, 1-3) – hirdeti Feczák László görög-katolikus szervezőlelkész.

Az ünnep ugyanis erőforrás, fölfrissülés, a lélek megfürdetése, az ember kimosdatása a rárakódott szennytől. Az ünnepet nem a naptár hozza el, az belül születik. Nem az ünnep jön el hozzánk; mi megyünk az ünnepbe, díszbe öltöztetve a szívünket. Így lesz ÜNNEP, a KARÁCSONY – Isten és ember, ember és ember találkozása.

A Karácsony az Úr Jézus születésének ünnepe. Nem baj, ha sokan a szeretet ünnepének hívják, csak tudnunk kell: azért lehet a szeretet ünnepe, mert Krisztus születése a szeretet csodáját hozta el a földre; benne ugyanis a szeretet Istene jött közénk. Mert Isten az ő végtelen szeretetéből önmagát ajándékozta nekünk. Így a mi szerény szívünk is lehet Betlehem, ha felfedezzük a várakozás tiszta szépségét, ha többre értékeljük a templom csöndjét a csillogó kirakatoknál, ha méregdrága ajándékok helyett több figyelmességgel és szeretettel ajándékozzuk meg egymást.

(forrás: KEOL kép és szöveg: KTV)

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház