Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. december 30. 21:03 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Két kecskeméti orvos neve már ott van az Astellas-közönségdíjra jelöltek között

Képgaléria
Két kecskeméti orvos neve már ott van az Astellas-közönségdíjra jelöltek között
Kecskemét - Az Astellas Pharma, a MOTESZ, a Magyar Kórházszövetség és a hazai orvosképző egyetemek az Astellas-díj - Az év orvosa pályázat elindításával és a kiemelkedő orvosi teljesítmények széleskörű elismerésével közösen kívánnak ezúttal is hozzájárulni ahhoz, hogy a hazai orvosok elismertsége és az orvosi hivatás megbecsülése a társadalom minden rétegében erősödjön.

Astellas-Díj - Az Év Orvosa 2014 Pályázat idei jelöltjei között jelenleg két kecskeméti orvos neve található. Jelölni azonban még 2015. február 19-ig lehet.

A kecskeméti jelöltek:

1. Idén ötödik alkalommal kapott jelölést az Astellas-közönségdíjra Dr. Gál János, a Bács-Kiskun Megyei Kórház egyik legsokoldalúbb szakorvosa, aki eredetileg belgyógyász, kardiológus területen kezdte pályafutását, aztán a \'90-es évek derekán az intézmény akkori igazgatójának ajánlatát elfogadva a reumatológia és a mozgásszervi rehabilitáció felé fordult. 1996-ban ez utóbbi terület osztályvezetője lett. Később egy speciális, az ízületi kezelések területén egyre nagyobb jelentőségű terápiás központ létrehozásában is közreműködött, ahol az ezredforduló óta megközelítőleg 8.000 ízület radioizotópos kezelésére kerülhetett sor. Dr. Gál Jánost betegei köszönetük és hálájuk kifejezéseképpen juttatják évről-évre az Astellas-díjra jelöltek közé. A hozzá fűződő idei történetek a pályázat weboldalán olvashatók.

2. Természetes, hogy a betegtörténettel felterjesztett orvosok között minden esztendőben számos olyan is akad, akit páciensei már a korábbi pályázati évek során is nagy szeretettel terjesztettek fel. Ilyen például Dr. Dubravcsik Zsolt Áron, a Bács-Kiskun Megyei Kórház belgyógyász, gasztroenterológus főorvosa is, akit betegei idén is több történettel jelöltek a legjobbak közé. A hozzá fűződő történetek a pályázat weboldalán olvashatók.

A két kecskeméti jelöltön kívül közönségdíjra jelölték Dr. Balog Istvánt, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház neurológus osztályvezető főorvosát is.

Az Astellas-díjra a közönségjelölés határideje: 2015.02.19 (24:00 óra)

Az internetes szavazás 2015.02.26-án kezdődik és 2015.03.12-én, 22:00 órakor zárul le.

Az ünnepélyes díjátadót 2015.03.20-án tartják.  

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!