Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. január 4. 18:43 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Együttműködési megállapodást kötött Kecskemét és a Magyar Pünkösdi Egyház

Képgaléria
Együttműködési megállapodást kötött Kecskemét és a Magyar Pünkösdi Egyház
Kecskemét - Együttműködési megállapodást kötött Kecskemét Önkormányzata a Magyar Pünkösdi Egyház Kecskeméti Gyülekezetével. A megállapodás az aláírást követő egy évre szól azzal, hogy a felek a határozott idő lejárta előtt együttműködésüket megvizsgálják, értékelik, és döntenek a meghosszabbításáról, vagy új megállapodás megkötéséről.

A megállapodás megkötésének több előzménye is volt. Egyebek között a Pünkösdi Egyház Kecskeméti Gyülekezete biztosított korábban sátrat a polgármesteri hivatal udvarán osztott szeretetebédekhez, és jelentős adományt nyújtott a kecskeméti megyei kórháznak. Konkrétan tízmilliós segítséget nyújtott át a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet a kórháznak, lecserélve ezzel a kórház elavult, elhasználódott eszközeinek egy részét.

A most megkötött szerződés, melyhez a legutóbbi Közgyűlésen jelen lévő 21 kecskeméti önkormányzati képviselő egyhangúan - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - járult hozzá, azonban ennél jóval szorosabb együttműködésre ad majd lehetőséget. Idézünk a megállapodásból: 

1. Együttműködő felek vállalják, hogy a városban kialakult évszázados hagyományokból merítve közösen munkálkodnak Kecskemét város köznevelési, kulturális életének felvirágoztatása, történelmi értékeinek megóvása, az itt élők ellátása, a rászorulók gyámolítása és a város továbbfejlesztése érdekében.

2. Az Önkormányzat vállalja, hogy azon döntéseinek meghozatala előtt, melyek befolyással bírhatnak a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet köznevelési ügyével és hitéleti tevékenységével összefüggő tulajdonosi jogainak gyakorlására, minden esetben előzetes egyeztetést tart.

3. Az Önkormányzat vállalja, hogy a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezettel tárgyalásokat folytat a hitélet gyakorlásához és a karitatív tevékenységhez kapcsolódó kérdésekről és ezek megoldásához külön megállapodás keretében segítséget nyújt.

4. A Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet vállalja, hogy felkutatja azon pályázatokat, melyek fenti elképzelések megvalósulását segíthetik, és erről az Önkormányzatot, mint partnert tájékoztatja.

5. Az Önkormányzat vállalja, hogy a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet kérésére, annak országos és nemzetközi rendezvényeiről - térítésmentesen - hivatalos honlapján keresztül értesíti a helyi lakosságot.

6. Az Önkormányzat és a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet közérdekű döntéseikről egymást kölcsönösen tájékoztatják, együttműködnek a szociális problémák megoldásában, az ifjúság szabadidős programjainak előkészítésében, a városi nagyrendezvények programjainak összehangolásában, a város műemlékeinek megóvásában.

* A fotó a korábbi kórházi adományozáson készült: dr. Svébis Mihály igazgató és Szerdi Szilárd, a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet lelkésze aláírják az adományozási megállapodást, Kurdi Viktor, a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet vezetőségi tagja jelenlétében.

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!