Április 23. kedd, Béla
Hírek, események 2015. január 5. 23:26

Hitvallás – Beszélgetés dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsekkel a Rádió Charitason

Dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsekkel, metropolitával beszélgetett Farkas P. József és Molnár Zoltán a Gong Rádió Hit és élet című műsorában december 19-én. Az interjú immár a Rádió Charitason is hallható az Alföldi Civil Napló honlapján (jobbra alul).

A kecskeméti Wojtyla Ház két főmunkatársa az alábbiakról kérdezte Bábel Balázs érsek urat:

- Szomorkodjunk vagy vidámak legyünk Advent napjaiban? Mi illik a katolikus hagyomány szerint...

- Egy új világot, a bűnök elvetését, a jó tulajdonságaink érvényre jutását fogadjuk, fogadják.
Adhatunk-e esélyt ezeknek az ígéreteknek?

- A  hajnali mise melege, a Krisztus-várás megejtő drámája, a Karácsony vérig ható lelki öröme hogyan hat ez emberekre 2014 végén?

- Érsek úrnak közben  figyelni kell az egyházmegye helyzetére. Hol maradnak el a szertartások; mert nincs pap a körzetben?

- Évente a hívősereg egy vagy két papot ad. Ugyanakkor az aktív papok létszáma jóval többel csökken... Hogy lehet megújítani így egy közösséget?

- Közben arra is figyelünk, Ferenc pápa mivel örvendezteti meg a híveket. Például: nem vagyunk egyedül élők a Világmindenségben; vagy hogy új szempontból nézhetjük az evolúciót…

- Sokan megijednek a Pápától! Azt mondják: igazi dél-amerikai főpap... akitől félni lehet.

- Érsek úr mindig szívére veszi, amit a Pápa állít? Vagy megválogatja: melyik igaz vélemény, melyik csak egy ember küzdelmének kifejezése.

- Itt van a magyar bíboros, Dr. Erdő Péter nyilatkozata: megrettenve tapasztalta, hogy kormány megint új egyházügyi törvényt szeretne; a szakmai illetékesek kihagyásával... Várhatunk-e ennek bonyolításakor élénk vitákat?

- Érsek úrnak most az advent és a karácsony adja a helyi fő programot. Milyen lesz a főpapi szerep Bács-Kiskun megyében; ami szinte teljesen azonos a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyével?

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház