Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. január 12. 22:39 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Mentorprogrammal segíti a Kecskeméti Főiskola a versenyszerűen sportoló hallgatókat

Képgaléria
Mentorprogrammal segíti a Kecskeméti Főiskola a versenyszerűen sportoló hallgatókat
Kecskemét - A SportMIX – sportfejlesztés a Kecskeméti Főiskolán (TÁMOP-4.1.2.E-13/1-KONV-2013-0005) című uniós projektben felállt sportiroda egyik feladata, hogy segítse azokat a hallgatókat, akik versenyszerűen sportolnak, de célkitűzése a főiskolások sportaktivitásának javítása is a lehetőségek bővítésével.

A Kecskeméti Főiskola mentorprogrammal várja azokat a felvételizőket, akik főiskolai tanulmányaik mellett nem szeretnék feladni sportpályafutásukat, de a diploma megszerzésével már a sportkarrier lezárulta utáni „civil” életre is készülnek.  Az intézmény különösen számít a Kecskeméten működő sportegyesületek tanulni vágyó tagjaira.

- Személyre szabott segítséget tudunk adni a sportoló hallgatóknak – hangsúlyozza Sáfár Tamás, a sportiroda vezetője. Már a felvételi időszakban megkereshetnek bennünket, hogy megtaláljuk számukra a legmegfelelőbb képzést és áttekinthessük a főiskola által nyújtott lehetőségeket. Igyekszünk minden segítséget megadni abban, hogy sportoló hallgatóink össze tudják hangolni a versenysportot és a főiskolai tanulmányokat. Ennek legfontosabb eszköze az egyéni tanrend, amelyet az Oktatási Iroda segítségével alakít-hatnak ki a hallgatók. Naprakész kapcsolatot tartunk az edzőkkel és rendszeresen tájékoztatjuk a sportoló hallgatók főiskolai haladásáról. A sportolók mellé tutor hallgatókat is rendelünk, akik közvetlenül is segítik őket – akár saját órai jegyzeteikkel –, hogy teljesíteni tudják a követelményeket.

Az uniós projekt által biztosított lehetőségek mellett a Kecskeméti Főiskolának együttműködési szerződése van a Magyar Olimpiai Bizottsággal is, ami alapján részt vesz az Olimpikon Életút Programban is. Az intéz-mény a MOB által támogatott olimpikonokat, „olimpiai reménységeket” is fogadja, és segíti őket sportolói és tanulmányi előmenetelük összehangolásában. 

- A SportMIX – sportfejlesztés a Kecskeméti Főiskolán című uniós projekt nemcsak a versenyszerűen sportolók számára biztosít előnyöket, hanem minden főiskolásnak - emeli ki Sáfár Tamás. - Számos sportolási lehetőséget - teremfoci, aerobik, kerékpár, mixröplabda – kínálunk szabadon választott tantárgyként valamennyi hallgatónknak. A főiskolások az elmúlt időszakban együtt tornázhattak Szentgyörgyi Romeóval vagy Czanik Balázzsal, és kerekezhettek Boronkay Péter világbajnok paratriatlonistával. Létrehoztuk a kefosport.kefo.hu oldalt és a sportiroda facebook oldalát, hogy minél könnyebben eljuthassunk a hallgatókhoz. Szeretnénk jobban „megmozdítani” a főiskolásokat és egész életre szóló mintát adni a sport szeretetéről.

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!