Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. január 15. 21:52 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Láthatósági mellényt nem viselő gyalogos miatt történt a szörnyű halálos baleset

Képgaléria
Láthatósági mellényt nem viselő gyalogos miatt történt a szörnyű halálos baleset
Kecskemét - Az úttesten közlekedő, láthatósági mellényt nem használó gyalogos okozott súlyos balesetet szerda este - tájékoztatta a médiát Hürkecz törzsőrmester a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nevében. (Fotók: MTI)

Mint arról szerda este beszámoltunk, az 52-es számú főút 10-es kilométerénél halálos kimenetelű közlekedési baleset történt. Egy Solt irányából Kecskemét felé közlekedő teherautó vezetője a forgalmi sávjában észlelt egy láthatósági mellényt nem használó gyalogost, akit kikerülve áttért a menetirány szerinti bal oldali sávra és nekiütközött a szemből érkező, egy 24 éves csongrádi férfi által vezetett autónak. A személygépkocsi sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, és utasa is megsérült a balesetben.

A főutat a balesetet követően lezárták, majd szerda éjszaka, 23 óra 40 perctől lett teljes szélességében újra járható.

A balesethez kapcsolódóan rejtélyes - és természetesen hiányos - tájékoztatást adott ki csütörtök reggel a megyei rendőr-főkapitányság:

\"A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 2015. január 14-én 19 óra 45 perckor segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette N. Sándor 50 éves helyi lakost. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi Kecskemét külterületén, az 52-s számú főút 9.576 méterszelvényénél bekövetkezett közlekedési balesetet észlelve a helyszínről eltávozott, mielőtt meggyőződött volna arról, hogy a balesetben részes felek élete, testi épsége közvetlen veszélyben van-e.\"

A szerkesztő feltételezése szerint a gyalogost vették őrizetbe, ami azonban nem derül ki sajnos a tájékoztatásból. A Kecskeméti Televízió úgy tudja, hogy a \"gyalogos\" ittasan feküdt az országúton, majd a baleset bekövetkezte után elmenekült. Amennyiben ez igaz, akkor ezt az információt a rendőrség a tájékoztatásban elhallgatta.

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!