Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. január 15. 21:54 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Már lehet jelentkezni a labdarúgó tagozatos osztályba Kecskeméten

Már lehet jelentkezni a labdarúgó tagozatos osztályba Kecskeméten
Kecskemét - Sporttagozatos első osztály indul a 2015-2016-os tanévtől II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, ahol a gyerekek a napi testnevelés órák mellett futball edzéseken vehetnek részt, és angolul tanulnak. Már lehet jelentkezni.

Nem lehet elég korán kezdeni! A labdarúgásban a 6-12 éves kor a legmeghatározóbb a gyerekek fejlődése szempontjából. Minden szülő szeretné gyermeke számára biztosítani a tehetségének és érdeklődési körének megfelelő, lehető legjobb képzést. Minden szülő azt szeretné, ha gyermeke amellett hogy megfelelő színvonalú oktatásban részesül, sportoljon is, a mozgás az élete részévé válna. Erre most lehetőség nyílik, hiszen a város legnagyobb iskolájában sporttagozatos első osztály indul a 2015-2016-os tanévtől, ahol a gyerekek a napi testnevelés órák mellett futball edzéseken vehetnek részt, angolul tanulnak, a matematika órák jó részén laptopon dolgoznak, így a számítógép használatát is kiválóan elsajátítják. A sport és a tanulás kiváló összhangját nyújtja a program, amely a KLC-KTE SI és a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola együttműködése keretében valósul meg.

A Magyarországon több mint 10 éve működő akadémiák tapasztalatai alapján nagyon fontos, hogy 6 éves korban elkezdjük a képzést - vélik a szakemberek. A gyerekek, 6-12 éves korban sajátítják el a játék legfontosabb alapelemeit.  Kulcsfontosságú ekkor, hogy minél többet találkozzanak a labdával, és ne csak az edzéseken, hanem azon túl is futballozzanak.  A világ sokat változott, régen a gyerekek a grundon rúgták a labdát, de ma már erre egyre kevesebb a lehetőség. 

A folyamatos gyakorlás és fejlődés lehetőségét, a magas labdaérintés-számot biztosítja az induló osztály anélkül, hogy az a tanulás rovására menne. Ez az alapja annak, hogy a gyerekek felnőtt korukban tehetségünknek megfelelő karriert futhassanak be.

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola ehhez nemcsak a sport, de az oktatás terén is megadja a szükséges feltételeket, hiszen a tanulmányok sem elhanyagolhatóak a foci mellett. Az iskola több mint 30 éve van jelen az oktatásban. 1982 óta része a város életének. 2013. szeptember 1-jétől a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola tagintézményeként működik. Kecskemét legnagyobb iskolája, létszámát tekintve 660 gyermek jár az iskola 30 osztályába. Az iskola pedagógusainak hitvallása: gyermekszerető, családközpontú légkört teremteni az egyébként nagy létszámú iskolában. Ezt szolgálják a családi napok, a kulturális és sport rendezvények.

Mit nyújt az induló sport irányultságú osztály?

- Emelt óraszámban labdarúgó edzések

- Angol heti egy órában

- Heti 2 órában az egyik ének és a technika órát angol nyelven tartják

- Néptánc heti egy alkalommal

- A matematika órák 30 százalékán laptopot használnak a gyerekek

- Kompetencia alapú oktatás

- Iskolaotthonos rendszer (8-16 óráig tart az oktatás)

- Tanítók: Kovács Tamás osztályfőnök, tanító, UEFA \"B\" licences labdarúgó edző és Müller Mónika

A szülőknek az alábbi beiskolázási programokon van lehetőségük megismerkedni az osztályfőnökkel és az iskolával:

Nyílt nap: 2015. január 21. szerda

Program:

07.45 Tájékoztató

1-2. óra: közismereti tárgyak

3. óra: irányultság bemutatása

Iskolaváró Sulikuckó (kézműves és egyéb foglalkozásokkal, programokkal): 2015. február 28. és március 14. szombat, 9-11 óráig

A sport/labdarúgás irányultságú osztályba jelentkezés módja:

Előzetes regisztráció szükséges a Kecskeméti LC - KTE SI lenti elérhetőségein a jelentkezési lap leadásával. A jelentkezési lap a Klub honlapjáról ITT, illetve a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola honlapjáról ITT is letölthető, vagy a Széktói Stadion portáján átvehető.

Elérhetőségek:

Török László (szakmai igazgató), E-mail: [email protected], Telefon: 30/ 387-4565

Táboros Barbara (utánpótlás asszisztens), E-mail: [email protected], Telefon: 30/ 576-3726

Az Egyesület az előzetes regisztrációt követően a jelentkezők névsorát átadja az iskolának. A beiratkozás végső határideje: 2015. március 31.

A sportosztállyal kapcsolatos információk folyamatosan megtalálhatóak a www.kecskemetilc.hu oldalon!

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!