Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. január 18. 21:14 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

A makrancos hölgy Kecskeméten

A makrancos hölgy Kecskeméten
Kecskemét - Shakespeare legtöbb botrányt kavart komédiája a londoni Shakespeare\'s Globe Színház művészeinek előadásában! A közvetítés január 22-én, csütörtökön lesz látható Kecskeméten, a Ruszt Stúdió Színházban. (A fotó illusztráció)

A makrancos hölgy az első olyan darab a színháztörténetben, amely bolondos kettős jeleneteket és jó néhány füle-farka nincs dialógust tartalmaz, melyekkel a szereplők meg akarják téveszteni egymást, vagy túl akarnak járni egymás eszén. Nem csodálkozhatunk, ha a darab feloldása sem egyértelműen kacagtató, hanem többértelműséggel teli...

A nagyszerű előadást felvételről tekinthetik meg a kecskeméti nézők Toby Frow rendezésében, amelyhez a magyar felirat Nádasdy Ádám műfordítása alapján készült.

A Globe a mozivásznon sorozat azt a hatalmas érdeklődést aknázza ki, amely évről évre több millió embert vonz Shakespeare egykori „műhelyébe\". A közvetítés nézői kényelmesen, hátradőlve élvezheti a méltán világhírű Globe Színház egyedülálló atmoszféráját és a kritikusok által is elismert alakításokat. Az előadások különleges élményt jelentenek az angol nyelven beszélők/tanulók számára is, hiszen tökéletes brit kiejtéssel, az eredeti irodalmi angol nyelven folynak.

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!