Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. január 19. 22:01 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Kecskeméten is megkezdődött az ökumenikus imahét

Képgaléria
Kecskeméten is megkezdődött az ökumenikus imahét
Kecskemét - A református templomban hétfő este 17 órakor tartott istentiszteleten megkezdődött Kecskeméten is az ökumenikus imahét. Kuti József református elnöklelkész hirdetett igét.

Hagyomány, hogy minden év januárjának harmadik hetében közösen imádkoznak a keresztények valamelyik felekezet templomában. Az idei „házigazda\" Kecskeméten a református egyházközség. 

- Nagy szeretettel köszöntünk mindenkit az ökumenikus imahét első közös estéjén, itt a református templomban - köszöntötte a résztvevőket Kuti József. Ezen a héten minden este itt gyülekeznek majd a kecskeméti egyházak hívei, és figyelnek közösen Isten igéjére.

Az idei ökumenikus imahét üzenete az Újszövetségből János evangéliumán alapul. Jézus és a samáriai asszony Jákob kútjánál történt találkozását elevenítik fel: a mai és a következő estéken a történet egy-egy részlete bontakozik ki a református templomban az igehirdetésekből.  Kedden a szószéken dr. Jeney Gábor római katolikus plébános beszél majd. 

- Kedves barátaim, kedves testvéreim ez a hét, jó alkalom lehet arra, hogy minden este beszélgessünk a Megváltóval. Ámen... - fejezte be az igehirdetést Kuti József.

Az ökumenikus imahét perselyadományait idén a Mezei utcai Közösségi Házban a közelmúltban indult gyermek missziós szolgálat, és roma játszóház kapja majd meg.

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!