Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. január 19. 22:17 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Kecskeméti Magvas Nap az Ifjúsági Otthonban

Képgaléria
Kecskeméti Magvas Nap az Ifjúsági Otthonban
Kecskemét - Harmadik alkalommal rendezik meg Kecskeméten az úgynevezett Magvas Napot. A Kecskeméti Ifjúsági Otthon Tükörtermében január 24-én, szombaton 9 órától 15 óráig tart a program.

A Magvas Nap lényegesen több, mint a kiskertekben termesztett helyi, vagy tájfajta  szabad elvirágzású - többnyire - zöldségfélék befogott magvainak cseréje. Minél szélesebb a témakörhöz tartozó a kiskertekben is hasznosítható tudást szeretnének átadni a rendezvényre ellátogató érdeklődőknek a szervezők.

Két nonprofit, pártoktól független civil kezdeményezés, a Mozgalom az Átalakuló Kecskemétért és a Kecskeméti Szatyor Egyesület összefogásában megrendezésre kerülő programról ezt írták előzetesen:

„Mára a száz éve termelt kultúrnövényeink 90 százaléka eltűnt, aminek legfőbb oka, hogy a gazdaságok többsége a nagyobb haszon reményében felhagyott az őshonos növények vetésével-ültetésével, és áttért a nagyobb hozamot hozó hibrid fajták termesztésére. Az ember ilyet nem tehet büntetlenül: az évezredek alatt kitermesztett fajták sokkal életképesebbek, a betegségekkel szemben ellenállóbbak voltak a maiaknál.

Te szeretnél megismerkedni régi tájfajta zöldségekkel?

Esetleg Te már őrzöd és rendszeresen veted a kertedben a nagyszülők zöldség magvait?

Szeretnél vegyszerek nélkül termeszteni a kertedben, de a hibridek csak kemikáliákkal nőnek?

Nálad már nincs „műanyag termés\" a kertben csak igazi életerős helyi fajtákról szüretelsz?

Rendszeresen fogsz magot a zöldségeidről és azt veted vissza, vagy most még csak álmodsz erről?

Amennyiben bármelyik kérdésre igen a válaszod akkor várunk szeretettel Kecskeméten a III. Kecskeméti Magvas Napon, 2015. január 24-én!\"

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!