Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. január 21. 15:07

Lions ingyenes szemszűrés

A nagysikerű tavalyi szűrővizsgálat sorozat folytatásaként a Kecskeméti Szent László Lions Klub idén január 26-án újra ingyenes szemszűrést végez. A tavalyi kecskeméti és orgoványi szemvizsgálat mindenki számára nyitott és ingyenes volt. Akkor a 4 nap alatt 170 embert néztünk meg, akik között sajnos a tumor betegségtől a szürke és zöld hályogon és a makula degeneráción át (hogy csak a legsúlyosabbakat emeljük ki) nagyon sokféle betegséget sikerült kiszűrnünk.

A szűrést most klubtagunk dr. Csengery Attila szervezésében folytatjuk. Célcsoportunk a Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft. dolgozói; megváltozott munkaképességűek és közfoglalkoztatottak. Az intézmény segítségével a délelőtt folyamán, 9 és 13 óra között mintegy 40-45 fő szűrését végezzük.

A munkában önkéntesként vesz részt dr. Bense Nóra szemész szakorvos és a helyet és felszerelést is biztosító Mediroyal Prevenciós központ asszisztenciája, valamint a Kecskeméti Szent László Lions klub tagjai.

A lions mozgalom egyik fő jótékonysági tevékenysége a vakok és gyengén látók támogatása. Az 1917-ben megalakult lions mozgalom a világ számos országában küzd a látás védelméért, sokat tesz azért, hogy megelőzze a visszafordíthatatlan látásromlást, a vakságot.

Kövessen minket a Facebookon is!