Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. január 21. 20:06 | Szerző/forrás: Forrás: hiroshir.hu

Kecskemétet is érinti a Baumax kivonulása

Kecskemétet is érinti a Baumax kivonulása
Alapos mérlegelés után, a nehéz gazdasági körülményekre hivatkozva döntöttek így, 14 áruházat zárnak be.

A Baumax alapos mérlegelést követően azt a döntést hozta, hogy visszavonul Magyarországról. A vállalat a közleményében úgy fogalmaz, hogy ezentúl teljes figyelmével az ausztriai, cseh és szlovák piacra kíván koncentrálni, és ezeket az országokat az új értékesítési koncepcióra átállítani.

A Baumax 2014 októberében új értékesítési koncepciót mutatott be, amelyre az osztrák, cseh és szlovák áruházak 2015 őszén állnak át. Annak érdekében, hogy a vállalat ezt a célt mielőbb, és a folyamatban lévő restrukturálással párhuzamosan meg tudja valósítani, minden erőforrását összpontosítania kell. Ez azt jelenti, hogy a Baumax visszavonul a magyar piacról – áll a közleményben.

“Mindig is azt vallottuk, hogy maradni akarunk Magyarországon. A nehéz gazdasági körülmények miatt azonban minden erőnket a másik három országra kell összpontosítanunk és Magyarországtól el kell búcsúznunk.”- nyilatkozott Michael Hürter, a Baumax igazgatótanácsának elnöke.

A 14 áruházat áprilisig bezárják és a munkavállalók megfelelő támogatást kapnak, ennek kidolgozása folyamatban van. A telephelyek ingatlanjait az XXXLutz Bútorlánc veszi át.

(hiroshir.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!