Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. február 10. 12:57

Anyós-, kismama- és anyaság-sulik a Kájoni Házban

Anyós-, kismama- és anyaság-sulik a Kájoni Házban
A pasaréti ferences templom szomszédságában, a Szilfa utcai Kájoni Házban működő Kilátó Mentálhigiénés Központ anyósoknak és kismamáknak indít tanfolyamokat.

Az „Anyós-suli” csoportba várják azokat a hölgyeket, akiknek gyermeke már megházasodott vagy most készül házasodni. A bibliodráma és a pszichodráma módszerével körbejárják az anyós szerep szépségeit és buktatóit. A csoport vezetői maguk is gyakorló anyósok.
Az „Anyaság - szüntelen boldogság?” munkacímmel sorstársi önsegítő, önismereti csoport indul édesanyáknak, kortól függetlenül. A csoport a második találkozás után zárt, állandó tagokkal működik tovább. Témái: Hol és hogy vagyok én az anya szerepemben? Miben érzem nehéznek azt? Kapcsolataim a családtagokkal. Szerepek. Otthonról hozott minták. Szükségleteim, vágyaim. Konfliktusok kezelése. Határok. Gyermekeim nevelése. Erőforrásaim megtalálása. Csoportvezetők mentálhigiénés szakemberek.
A „Kilenc hónap: sok kérdés, sok érzés” nevet viselő programra a várandós kismamákat hívják.  A csoport célja, hogy a felgyorsult mindennapokban kipárnázott anyaméhként adjon nyugalmat és biztonságot a születendő anyukák számra, ezzel is segítve a ráhangolódást életük nagy eseményére. Az alkalmak során megbeszélik a jelenlevők aktuális kérdéseit, illetve körbejárnak egy-egy, a  várandóssághoz, szüléshez, gyermekágyhoz kötődő témakört. A csoporthoz a kismamák várandósságuk bármely szakaszában csatlakozhatnak, előzetes bejelentkezés nem szükséges. Témakörök: Mi a menete a szülésnek? Apás szülés? Hogyan készüljünk? Félelmeink. És amikor hazavisszük a babát… Hogyan születik a család? A szoptatás örömei, nehézségei. Apa (is) csak egy van! Ő hogy érzi magát? Császármetszés. Testvér születik.
A programokról bővebben: http://www.pfa.hu/kilato

Kövessen minket a Facebookon is!