Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. február 11. 09:18

“Mesés” együttműködés a gyermekekért, a jövőért

“Mesés” együttműködés a gyermekekért, a jövőért
A Mesekórház, valamint a pozitív élményeket, a családbarát infrastrukturális és kommunikációs elemeket előtérbe helyező egészségügyi ellátási rendszer megvalósítása érdekében együttműködési nyilatkozatot írt alá a Heim Pál Alapítvány stratégiai vezetője, tiszteletbeli elnöke és Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalata, a KÉSZ Csoport tulajdonosa. A közös cél: a hazai gyermekegészségügy paradigmaváltásának előkészítése, az ellátás teljes, rendszerszintű korszerűsítése, ezt követően pedig a modell más országokban történő bevezetése.

A Heim Pál Alapítványt, amelynek stratégiai vezetője a híres gyermekgyógyász dédunokája, Heim Pál, a gyermek-és családegészségügy emberközpontú, innovatív megoldásainak a fejlesztésére hozták létre. Mottójuk: Az innovációa tudomány, a technológia és az egészség alapja. A Heim Pál Alapítványnakönállóegészséggazdasági műsora van a Gazdasági Rádióban, állandóegészséggazdasági mellékletet jelentet meg a Napi Gazdaság címűlapban, az egészségügy paradigmaváltását elősegítőkonferenciákat szervez és több egészség-és gyermekvédelmi projekt, illetve kampány elindításában vesz részt (www.alkoholstop.hu). A Mesekórház Program az Alapítvány kiemelt gyermek és család egészségügyi programja. A program egyik fontos célja, hogy humánusabbá, egyúttal hatékonyabbáis váljon a gyermekek ellátása, gyógyítása, a vizsgálatok, kezelések nem kívánatos mentális hatásaicsökkenjenek. A program része többek között az interaktív és oktatási célúélményeket előtérbe helyezőinfrastruktúra kialakítása, a szakemberek kommunikációs, informatikai képzése,és gyermekbarát technológiák, diagnosztikai és terápiás eljárások minél szélesebb körűalkalmazása. A Heim Pál Alapítvány az életvezetés és az otthonápolás területét, a közösségi tudásbázis növelését, az on-line egészség platformok és alkalmazások fejlesztését is integrálta a Mesekórház Programba. Az elsőMesekórház Élményterápiás Osztály az Alapítvány megkeresése és a Kórház vezetőinek, dolgozóinak, betegeinek egyetértése mellett a Bethesda Gyermekkórház Országos Égési Központjában kerül kialakításra, a felújított szárnyat 2015-ben a KÉSZ Csoport szakmai és kivitelezési közreműködése mellett adják át a gyermekeknek és a gyógyítóknak, melyet a közös tervek szerint sok hasonlókövet majd a jövőben. A Mesekórház Programról további információt a www.heimpal.huoldalon találhatnak az érdeklődők.

Magyarország egyik legnagyobb, szegedi székhelyűépítőipari vállalata, a KÉSZ Csoport támogatóként állt a kezdeményezés mellé, erősítve ezzel a felelősségvállalás és a gondoskodás eszméjét. A közös munkát szimbolizálva a Heim Pál Alapítvány tiszteletbeli elnöke és a KÉSZ Csoport tulajdonosa együttműködési nyilatkozatot írtak alá.

Heim Pál, a Heim Pál Alapítvány stratégiai igazgatója és tiszteletbeli elnöke szerint: a jövőbe történőbefektetés, a gyermekek oktatása, egészségnevelése, fejlesztése a világ legjobban megtérülőbefektetése. Aki tehát e területen tevékenykedik, nemcsak humánus gondolkodó, hanem a szólegjobb értelmében vett okos ember is. Örülök, hogy a Mesekórház Programban rejlőhazai és nemzetközi innovációs lehetőségek fejlesztésében a KÉSZ Csoport is közreműködik, hiszen csak egy egészségesen gondolkodóés cselekvőtársdalom lehet igazán sikeres.

Varga Mihály, a KÉSZ Csoport tulajdonosa kiemelte: a KÉSZ Csoport egyik alap értéke a hosszútávúgondolkodás. A mi jövőnk és az ország jövője is a mai gyerekek tudásán, egészségén, neveltetésén múlik. Felelős cégcsoportként kötelességünk gondoskodni róluk. A Mesekórház Program jövőbe mutató, nagyszerűprojekt, melynek megvalósításában a KÉSZ Csoport örömmel vesz részt.

Kövessen minket a Facebookon is!