Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. február 13. 10:13

Dr. Jeney Gábor plébános atya hirdetései - a főplébánia közösségi életéről

Dr. Jeney Gábor plébános atya hirdetései - a főplébánia közösségi életéről
Kecskemét plébánosa, Dr. Jeney Gábor atya elküldte a következő vasárnap hirdetéseit, melyeknek portálunk is szívesen ad helyet és szívből ajánlunk.

Ma 16 órakor lesz a „Séta a házasságért és a családokért” című program a Vasútkertben.

Jövő vasárnap gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára.

Február 17-én kedden 17 órától szentségimádás lesz, az esti szentmise végén húzzuk fel a nagyböjti leplet.

Február 18-án jövő szerdán hamvazószerda lesz. Hamvazószerdán és jövő vasárnap minden szentmisén hamvazás lesz, péntekenként 17 órától pedig keresztutat végzünk. Hamvazószerda szigorú böjti nap: akik elmúltak 14 évesek, nem ehetnek húst, a 18 és 60 év közöttiek háromszor étkezhetnek, és egyszer lakhatnak jól. Nagyböjt péntekjein hústilalmi nap van, mely nem helyettesíthető imádsággal és jócselekedettel. A böjti fegyelem szabályai a betegekre nem vonatkoznak.  Hamvazószerdával elkezdődik a mindenki számára kötelező húsvéti szentgyónás és szentáldozás ideje, amely Szentháromság vasárnapjáig, május 31.-éig tart. A nagyböjti lelki készület programja elvihető a kisasztalról.

Egyedülálló szülőnek lenni nagy feladat. Nehéz, de lehetséges. Három hétvégés lelkigyakorlat sorozat indul 2015. február 21-22., március 21-22 és április 18-19-én (elvált, külön élő, özvegy, meg nem házasodott) egyedülálló szülők számára Kecskeméten.

Március 1-jén vasárnap fél 11-kor a Diótörő című darab kedvezményesen, 200 Ft-ért megtekinthető a színházban. Jelentkezni február 20-ig lehet a szülőknek és hittanosoknak a 200 Ft befizetésével a hitoktatóknál.  

Hirdetéseink plakátokon is olvashatók a bejáratoknál!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház