Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. február 27. 22:02 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Háborúra készült a szerb férfi Tompán?

Háborúra készült a szerb férfi Tompán?
Tompa - Összesen 530 darab lőszert találtak egy szerb férfinél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Tompán. A lőszereket lefoglalták, az ügyben büntetőeljárást indítottak - közölte hírportálunkkal Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense.

A pénzügyőrök egy osztrák rendszámú személyautót ellenőriztek a tompai határkirendeltségen. A járművet vezető szerb férfi elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A vámosok a nyilatkozatot elfogadták, azonban tételes vizsgálat mellett döntöttek.  Az ellenőrzés eredményesen zárult, hiszen az autó csomagtartójának gyári üregeiből összesen 530 darab Royal 36 Rio 12-es, valamint Rottweil Premium Line 12-es kaliberű lőszer került elő. 

A szerb férfi az elrejtett lőszereket magáénak vallotta. Elmondta, hogy azokat Ausztriában vásárolta saját részére és csupán véletlenül felejtette az autóban. 

A pénzügyőrök a lőszerszállítmányt, valamint a szerb férfit átadták a rendőrség munkatársainak, akik a férfi ellen visszaélés lőszerrel bűncselekmény elkövetése miatt eljárást indítottak.

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!