Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 1. 17:46 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Diplomaosztó a Kecskeméti Főiskolán

Képgaléria
Diplomaosztó a Kecskeméti Főiskolán
Kecskemét - Diplomaátadó ünnepi szenátusi ülést tartottak február 28-án, szombaton a Kecskeméti Főiskolán. Ebből az alkalomból összesen 167-en vehették át a diplomájukat, illetve a felsőfokú szakképzés elvégzését igazoló oklevelüket. A diplomaátadó ünnepi szenátusi ülésen két címzetesi cím átadására is sor került. Címzetes címet kapott Kujáni Lászlóné és Domján Gergely.

Az ünnepi szenátusi ülésen az elnökség tagjai voltak: Hegmanné Nemes Sára, a Kecskeméti Főiskola kancellárja Dr. Ailer Piroska, a Kecskeméti Főiskola rektora, Kovács Lóránt, a Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kar dékánja, Prof. Dr. Ferencz Árpád, a Kertészeti Főiskolai Kar dékánja, Ádám Ferencné, a Tanítóképző Főiskolai Kar dékánhelyettese, Sándorné Kriszt Éva, a Magyar Rektori Konferencia társelnöke, és Gaál József, Kecskemét alpolgármestere, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Valamint jelen volt a diplomaosztón Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere is.

Ünnepi beszédet mondtak Dr. Ailer Piroska, és Hegmanné Nemes Sára, majd a diplomák átadását követően Gaál József búcsúztatta el a város nevében a friss diplomásokat. A hallgatók nevében Mészáros Márió gépészmérnök köszönt el a főiskolától.

A GAMF Karon egy anyagmérnök, 46 gépészmérnök, 19 mérnökinformatikus, 3 műszaki informatikus, 13 műszaki menedzser, 5 menedzser szakmérnök, 6 menedzser szakspecialista, 12 minőségügyi rendszer szakmérnök, és egy minőségügyi rendszer szakspecialista végzett. 

A Kertészeti Főiskolai Karról 9 gazdaság és vidékfejlesztési agrármérnök, 11 kertészmérnök, és 5 környezetgazdálkodási agrármérnök távozott.

A Tanítóképző Főiskolai Karon 28-an kaptak diplomát a fejlesztő, differenciáló pedagógia területen pedagógus szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzésen, valamint 3 óvodapedagógus és 5 tanító végzett. 

A GAMF karon könyvjutalmat kaptak kiváló tanulmányi eredményükért Bartus Bence gépészmérnök, Erdős Balázs mérnökinformatikus, Faragó Gyula műszaki menedzser, Imre Roland gépészmérnök, Jusztin Noémi Anna műszaki menedzser, Keresztury Gábor gépészmérnök, Kun Krisztián gépészmérnök és Mészáros Márió gépészmérnök.

A Kertészeti Főiskolai Karon dékáni dicséretet kaptak kiváló tanulmányi eredményük alapján Csáki Rózsa környezetgazdálkodási agrármérnök, Szombati Adrienn környezetgazdálkodási agrármérnök, Nagy Nóra Ildikó gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök, Varga Tímea Gabriella gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök, Vereckei Károly András gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök. Valamint kiváló közösségi munkájáért dicséretben részesült Ótott Kamilla kertészmérnök.

A Tanítóképző Főiskolai Kar dékánja dicséretben részesítette a hallgatói közösség érdekében végzett kiemelkedő munkájáért Gazsik-Doricsák Virginia óvodapedagógust.

A diplomaátadó ünnepi szenátusi ülésen két címzetesi cím átadására is sor került. Címzetesi címet kapott Kujáni Lászlóné és Domján Gergely.

Kujáni Lászlóné Cser Olga okleveles agrármérnök, okleveles növényvédelmi szakmérnök. Pályafutása alatt felsőoktatásban növényvédelem tantárgyat oktatott, vállalkozóként növényvédelmi szaktanácsadóként tevékenykedett. 12 éve a Bács-Kiskun megyei Növényvédelmi Kamara elnöke, két éve az Országos Növényvédelmi és Növényorvosi Kamara elnökeként részt vesz az agrár-környezetgazdálkodási támogatások szervezésében, a Kamara országos előrejelzésének- és a kiskultúrák védelmének megszervezésében. A Kujáni Kft. ügyvezetőjeként folyamatosan részt vesz a gazdálkodók pályázati támogatásában a cég előrejelzési hálózatával. Kujáni Lászlóné 2014-ben megkapta az ÉV AGRÁREMBERE megtisztelő címet.

Ő maga és a családja szorosan együttműködik a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Karával. A vállalkozásukban kialakított tanösvény és a Kujáni tanya a szőlő. és gyümölcstermesztés bemutató-gazdasága, integrált növényvédelmi gyakorlati fogások megismertetésének színhelye, ahol a hallgatók elmélyült szakmai ismereteket szerezhetnek és arra is lehetőséget kapnak, hogy szakdolgozatukhoz információkat gyűjthessenek. A környezetgazdálkodási agrármérnöki szak most induló növényvédelmi szakirányán számos növényvédelmi tárgy felelőse és oktatója lesz. A Kujáni Kft. a főiskolával közös pályázatok kidolgozásában is hatékonyan részt vesz. A Kertészeti Főiskolai Karon működő Területi Szaktanácsadó Központtal közösen növényvédelmi tanfolyamokat szerveznek, amely a főiskolának bevételt és szakmai elismerést jelent.

Domján Gergely a Kertészeti Főiskolai Karon szerezte első diplomáját. Okleveles agrármérnöki és vetőmag termesztő szakmérnöki végzettségének is köszönhetően számos vezetői beosztást töltött és tölt be. Szakmai tudását saját vállalkozásában és a Bács-Kiskun megyei Nemzetgazdasági Agrárgazdasági Kamara elnökeként is tudja hasznosítani. A NAK Országos Elnökségének tagja, a NAK országos Növénytermesztési Osztályának vezetője, ezen kívül számos rangos beosztást tölt be.

A kamara elnökeként szoros kapcsolatot alakított ki a Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Karával. Számos Kertészeti Főiskolai Karon végzett fiatal szakember kezdhette munkáját az Agrárgazdasági Kamaránál az utóbbi időben.

A Domján Gergely vezetése alatt álló Agrárgazdasági Kamara a Kertészeti Főiskolai Kar hallgatói számára szakmai gyakorlatuk letöltéséhez állandó gyakorlati helyszínt biztosít. Rendszeresen fogadja a főiskola hallgatóit a kamaránál, ahol a jövő szakemberei számos életszerű problémával, programmal és szakmai lehetőséggel ismerkednek meg. A kamara több szakdolgozat készítéséhez adott és ad rendszeres információt és szakmai segítséget. Domján Gergelynek köszönhetően a megyei kamara a főiskolával aktívan részt vesz az oktatási, felnőttképzési-és szaktanácsadási feladatok ellátásában.

A diplomaátadó ünnepi szenátusi ülés végén egyperces néma felállással tisztelegtek a közelmúltban elhunyt Törös Olga, az 1936-os berlini olimpia bronzérmes tornásza, Kecskemét város díszpolgára, a GAMF sportcsarnok névadója emléke előtt.

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!