Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 3. 09:01

Lángolt egy kecskeméti lakás, hárman a liftbe szorultak

Kigyulladt egy kilencemeletes ház egyik negyedik emeleti lakása hétfőn Kecskeméten – közölte a katasztrófavédelem a honlapján. A helyi MSZP adományokat gyűjt a pórul járt családoknak.

A városi és a környékbeli tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk a tűz továbbterjedését. A helyszínre két kecskeméti tűzoltóegységet, a kiskunfélegyházi magasból mentő tűzoltóegységet és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották. A tűzoltók kiürítették és áramtalanították a házat.

Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a tüzet sikerült eloltani, már az utómunkálatokat végzik. Három ember beszorult a liftbe, őket tűzoltók szabadították ki. Húsz embert menekítettek ki az épületből, két könnyű sérültet a mentők kórházba vittek – tette hozzá.

Az MSZP a kecskemétiekkel együtt segítene

Az MSZP Kecskemét Helyi Szervezete megdöbbenve értesült arról, hogy tűz ütött ki a Kecskeméten, a Mátis Kálmán utcai kilencemeletes ház egyik negyedik emeleti lakásában. A város tűzoltói 3 perc alatt a helyszínen voltak, a tüzet szerencsére rövid időn belül sikerült eloltaniuk. Ennek ellenére úgy tudjuk, hogy sok család került nehéz helyzetbe a tűz és az oltás miatt.
Helyi szervezetünk egész évben folyamatosan gyűjt használt ruhákat, bútorokat, elektromos eszközöket, ezért várjuk a jelentkezéseket irodánkon, hogy mire lenne szükségük a szerencsétlenül járt lakóknak.
Címünk: Kecskemét, Katona József tér 18.
Telefonszámunk: 76/322-790
Király József
elnök

Kövessen minket a Facebookon is!