Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 3. 09:12

Újabb adománnyal gazdagodott a kórház koraszülött részlege

Újabb adománnyal gazdagodott a kórház koraszülött részlege
Újabb adománnyal gazdagodott az Országos Mosoly Egyesület jóvoltából a Bács-Kiskun Megyei Kórház. Az adományozó egy közel 700 ezer forint értékű Guardian Real-Time vércukor monitort adott át hétfő reggel Dr. Kelemen Editnek, a koraszülött részleg (PIC) vezető főorvosának.

Az adományozással egybekötött sajtótájékoztatón Nagy István, az Országos Mosoly Egyesület elnöke utalt arra, hogy megállapodás keretein belül immár harmadik alkalommal segítik a Kecskeméti Megyei Kórház koraszülött részlegét. Ezúttal is Dr. Kelemen Edit kérésének eleget téve szerezték be a nagy értékű, speciális műszert, és a hozzátartozó tűket: ez utóbbiak darabja például több mint 10 ezer forint. Nagy István egyúttal megköszönte a helyi támogatók adományait, amelyek lehetővé tették a beszerzést.

- Az Országos Mosoly Egyesület iránti bizalom szerencsére Kecskeméten adott, hiszen nem csak a kórházat, hanem a mentőállomást is támogatjuk - mondta az elnök.

Dr. Kelemen Edit annak a reményének adott hangot, hogy gyakran kerülhet majd sor olyan adományozásra, mellyel gyógyító munkájukat segítik. Ez a műszer például kifejezetten olyan, amit fejlett országok intenzív osztályain használnak. Folyamatosan tudja mérni a koraszülöttek, újszülöttek vércukor szintjét és a pici babákon erre csupán egyetlen szúrásra van szükség. A tű hat napig maradhat az újszülött testén, és így nagyon sok, immár felesleges szúrástól menthetik meg a kis betegeket.

Az adományozáson az Országos Mosoly Egyesület elnökén és a doktornőn kívül jelen voltak Dr. Tálosi Gyula PhD, a BKM Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosa, Nyilas Marianna, a Csecsemő -és Gyermekgyógyászati osztályvezető ápolója, valamint Kócsóné Gutmann Emese, a koraszülött részleg vezető ápolója.

Az orvosok és az ápolók máris jelezték az Országos Mosoly Egyesület elnökének, mi lenne a következő, amire szükségük van: a koraszülött részlegen előforduló fertőzések elkerülése érdekében, azok kimutatását segítő eszközök, illetve szerek.

Kövessen minket a Facebookon is!