Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 5. 22:59 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

A Nagy Ökolábnyom nyomában kalandoztak csütörtökön a TERMOSTAR-nál

Képgaléria
A Nagy Ökolábnyom nyomában kalandoztak csütörtökön a TERMOSTAR-nál
Kecskemét - Idén is tartalmas programokkal készült a Kecskeméti TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. a Távhőszolgáltatás Napjára, illetve a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnapra. Csütörtökön a megújuló energiák témakörét felölelve nyílt napon lehetett megtekinteni a hőszolgáltató Akadémia körúti üzemét.

Az óránként érkező gyerekcsoportok a kincskereső tanösvényt járhatták végig, hogy játékos formában megismerjék a Föld megújuló energiáit. Részesei lehettek a „Kalandozz a Nagy Ökolábnyom nyomában!\" játéknak, melynek induló állomásán, a „Kincskereső tanösvény\" elején Horváth Attila, a TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft ügyvezető igazgatója fogadta őket. 

- Mi, a TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. munkatársai nagyon készültünk erre a mai napra - mondta az igazgató. - Egy nyílt üzemlátogatáson vesztek majd részt, melyen egy kincskereső játékot is szerveztünk. Meg szeretnénk nektek mutatni, hogy milyen megújuló energiákra, milyen energia lehetőségekre van szükség a hétköznapjainkban ahhoz, hogy ezek az energiák továbbra is fenntarthatóak legyenek. Kollégáink a kincskereső játék állomásain be fogják mutatni nektek a különböző energia fajtákat, és eközben remélhetőleg hasznos információkhoz juttok. Elárulom, hogyha ügyesek vagytok, még ajándékot is fogtok kapni, ezért érdemes odafigyelni.

A TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. ezen a napon azonban nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is „megszólította\". Nekik is a megújuló energiákat mutatták meg, valamint azt, hogy hogyan termelik a hőt az üzemben, és ez a hőmennyiség hogyan jut el a lakásokba.

2015. március 6., péntek

Helyszín: Kecskeméti Ifjúsági Otthon - Előadó terem

09:00-11:30 Nyitott szakmai fórum

09:00-09:20 Köszöntő - Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármestere.

09:20-09:30 Energiatakarékossági programok megvalósítása. Együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírása.

09:30-10:00 A 2015-2020 évre szóló stratégia bemutatása (Horváth Attila, a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója).                      

10:00-10:20 Fából energiát - fenntartható biomassza-termelés a KEFAG Zrt. gazdálkodásában (Dr. Bárány Gábor, a KEFAG Zrt. erdőgazdálkodási osztályvezetője).

10:20-10:40 Pályázati aktualitások (Nagy Gábor, a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezetője).

10:40-11:30 Fórum, bemutatkozó, majd kötetlen szakmai beszélgetés (Molnár Árpád, a Kecskeméti Társasházközösségek Érdekvédelmi Egyesülete elnöke).

Helyszín: Kecskeméti Ifjúsági Otthon - Tükörterem

09:00-12:00 Gyermekprogramok. Kincskereső tanösvény, kézműves foglalkozások, alkotói pályázat munkáinak kiállítása, memória játék, Planetárium játék.

11:30 Alkotói pályázat díjátadó.
Horváth Attila azt is elmondta, hogy ebben az évben is indítanak tippelős játékot. Az elmúlt években arra lehetett tippelni, hogy egy hőszigetelt csomagolásban lévő jégtömb néhány hét alatt mennyit veszít a súlyából. Tavaly pedig arra, hogy egy feltöltött elektromos kerékpár milyen távolságot tud megtenni. Az idei tippelés faaprítékkal kapcsolatos. A kérdés az lesz, hogy a cég bejáratánál lévő, másra már nem használható fenyőfa tuskóval faaprítékként milyen mennyiségű, vagyis hány köbméternyi gázt lehet kiváltani. 

A tippet 2 féle módon (személyesen és online) adhatja le a játékos, a nevének, a telefonszámának és az e-mail címének megjelölésével. Személyesen egy kifejezetten erre a célra létrehozott kártyán a Kecskeméti TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. Akadémia körúti ügyfélszolgálatán, illetve online a www.termostar.hu weboldalon. Egy személy csak egy tippet adhat le.

Annak, aki a legjobb tippet adja a játékban, a jutalma egy ÖKO hátizsák lesz, amivel kirándulás közben, a napenergia segítségével akár mobiltelefont, tabletet, vagy laptopot lehet feltölteni energiával.

Március 6-án, pénteken a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban folytatódik a Kecskeméti TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. két napos programsorozata. Itt is a fenntarthatóság jegyében szerveznek eseményeket. A nyitott szakmai fórummal egy időben gyerekprogramok színesítik a délelőttöt, majd az alkotói pályázat díjátadására kerül sor. „Lépj zöldet! Az ökolábnyom nyomában\" címmel ugyanis óvodásoktól, általános és középiskolásoktól várt a TERMOSTAR Kft. pályamunkákat március 2-án 17 óráig.

(KEOL)

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!