Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 6. 09:22 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Kecskemét polgármestere személyesen tájékozódott éjszaka a Bácsvíznél

Kecskemét polgármestere személyesen tájékozódott éjszaka a Bácsvíznél
Kecskemét - A csütörtök délután Kecskemét vízellátásában keletkezett óriási problémához képest a Bácsvíz Zrt. kiváló szakemberei rekordidő alatt, csütörtök éjjel 23 órára elhárították a hibát. Az éjszakai munkálatokról, a kárelhárításról Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármester asszonya személyesen tájékozódott éjszaka a Bácsvíz telepén.

A Facebokon csütörtök éjjel a következő üzenet jelent meg Szemereyné Pataki Klaudia honlapján.

Tisztelt Kecskemétiek!

Az alábbiakban a BÁCSVÍZ Zrt. hivatalos közleményéről tájékoztatom Önöket.

\"Tájékoztatjuk Kecskemét és környéke lakosságát, hogy a város vízellátását részben biztosító II. számú vízműtelepről kijövő 400 mm átmérőjű cső meghibásodása következtében a víztoronyból elfolyt a víz, emiatt a város nagy részén - főként a magasabb épületek felsőbb szintjein, valamint a szatellit városrészekben jelentősen lecsökkent a víznyomás, illetve szünetel a szolgáltatás.

A BÁCSVÍZ Zrt. munkatársai folyamatosan dolgoznak a hiba kijavításán, de - mivel jelenleg csak az I. számú víztelep 700 m3/óráskapacitásával történik az ivóvíz szolgáltatás - a víztorony feltöltése időt vesz igénybe. Előreláthatólag a hajnali-reggeli órákra sikerül a tornyot visszatölteni, így a nyomás az emeletes házakba illetve a város külső területeire is visszatér majd.

Kérjük szíves megértésüket, köszönjük türelmüket.\"

A helyszínem tájékozódtam a helyreállítási munkálatokról.

A munkák jól haladnak, így várhatóan hamarabb, akár éjfél körül normalizálódhat Kecskemét vízszolgáltatása.

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!