Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 6. 09:24 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Könyvbemutató - A Fanto fotó Kecskeméten

Képgaléria
Könyvbemutató - A Fanto fotó Kecskeméten
Kecskemét - Egy kecskeméti fényképész dinasztia, a Fanto család történetét eleveníti fel az a kötet, amit csütörtökön mutattak be a kecskeméti Városházán. A Székelyné Kőrösi Ilona történész, főmuzeológus által írt és szerkesztett kötet a hírös város 1890-es évektől 1944-ig tartó időszakát idézi fel.

Több mint ötven esztendő története elevenedik meg annak a kötetnek a lapjain, amit csütörtök délután ismerhetett meg a kecskeméti közönség a Városháza dísztermében. A könyv szerzője és szerkesztője, Székelyné Kőrösi Ilona munkája révén a Fanto fotók tükrében ismerhetjük meg a hírös város 1890 és 1944 közötti életét.

Fanto Bernát és később fiai, Lipót és Imre kecskeméti családok százait örökítették meg. A kötetben városképek, ballagási, báli, esküvői fotók, családfő nélküli, a háború idején készült képek mesélnek a hírös város aranykoráról.

A Fanto fotó története az esztelen vérengzés miatt megszakadt: 1944-ben deportálták, gettóba záratták Fanto Bernátot és fiait is. Az addig gondosan vezetett és dokumentált életmű ezzel együtt elveszett.

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!