Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 6. 09:32 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Nőnek lenni jó! – rendhagyó konferencia a kereskedelmi és iparkamarában

Képgaléria
Nőnek lenni jó! – rendhagyó konferencia a kereskedelmi és iparkamarában
„Nőnek lenni jó!\" - ezzel a címmel rendeztek konferenciát csütörtökön délután a nőnap jegyében a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A Nőnapi Konferencián összesen nyolc előadás hangzott el.

Megfigyelhető, hogy napjainkban olyan társadalmi változások mennek végbe, amelyek kihatással vannak nem csak a családok életére, de az oktatásra és a gazdaságra egyaránt. Többek között jelentősen megnőtt a hölgyek szerepe az említett területeken. Gondoljunk csak arra, hogy hány női vállalkozó, feltaláló, hazai vagy multinacionális vállalat női felsővezetőjének sikeréről lehet hallani, olvasni a gazdasági híradásokban. Ráadásul, ezen sikerek mellett legtöbbjüknek még családanyaként is helyt kell állnia. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara néhány lelkes női tagja, akik amellett, hogy munkájukban is igen jelentős eredményeket tudnak felmutatni, egy Női konferencia megszervezését tűzték ki 2014-ben célul. A tavalyi sikeren felbuzdulva szervezték meg idén is a konferenciát. A tervtől a megvalósulásig Csatos Erika, a Csatos és Társa Kft. ügyvezetője, egyben kamarai küldött, vitte végig a folyamatokat. 

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pedig úgy döntött, hogy idén is támogatja a „Nőnek lenni jó!\" címmel megrendezett rendhagyó és egyben különleges kezdeményezést. Melynek megnyitója előtt elhangzott: egy ilyen konferenciát legstílusosabban nem egy hölgynek, hanem egy úrnak kell megnyitnia. Így Sipos Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára lépett mikrofonhoz a hölgyközönség elé.

A továbbiakban ezek az előadások következtek:

- Halmos Fatime - részletek a „A senki fája\" című többszereplős monodrámából

- Séllei Györgyi (szexológus)- „Nőiségünk születésnapja...\"

- Hodik Adrienn (Natura Hill Zebegény) - „A csodák a komfortzónán kívül vannak\"

- S. Hegyi Lucia (Luan by Lucia) - „A stílusos nő...\"

- Juhász-Váczi Heni (Folqa Collection) - „Ugrás az ismeretlenbe\"

- Szabó Éva (Barack Hotel, Tiszakécske) - „Egy Élet Műve\"

- Kővágó-Laky Andrea (FORD Közép- és Kelet-Európai Kft.) - „A női önbizalom - női szolidaritás\"

- Jaksa Tímea (Timeapictures): „InTimiTárs - „Kép és gondolatsorok a nőről\"

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!