Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 15. 22:32 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

A Nyíri erdőben is 1848-1849 hőseit ünnepelték

Képgaléria
A Nyíri erdőben is 1848-1849 hőseit ünnepelték
Kecskemét - Ünnepi megemlékezést tartott a Szabadságharc 1848-1849 Alapítvány és a KEFAG Zrt. vasárnap 14 órakor a Nyíri erdőben.

Nyitray András, a Szabadságharc 1848-1849 Alapítvány kuratóriumának elnöke megnyitó gondolatai után Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója mondott köszöntőt.  Ünnepi beszédet Ugron Ákos Gábor, állami földekért felelős helyettes államtitkár mondott. A műsorban közreműködtek Pál Attila, a Kecskeméti Katona József Színház színművésze, valamint Futsek-Turán Soma, Szabó Kocsis Zsuzsanna és a hetényegyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola diákjai.

Az ünnepi műsort követően „élő történelem\" következett. Toborzás, és 1848-as életkép. Ebben közreműködtek a Kecskemét Táncegyüttes Néptáncosai, a Hírös Zenekar, valamint a Bács Megyei Huszár Bandérium és Tüzérüteg és a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület. 

Utóbbiak miatt hangos puskaropogástól és ágyúdörgéstől volt hangos a Nyíri erdő. Amit rendkívül élvezett a megemlékezésre érkezett közönség. A narrátor ezúttal is Vörösmarty Imre volt.

(KEOL)

 

Kövessen minket a Facebookon is!