Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 18. 18:02 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Süllőtelepítés a Benkó Zoltán Szabadidő Központban

Képgaléria
Süllőtelepítés a Benkó Zoltán Szabadidő Központban
Kecskemét - A tavasz kezdetének csalhatatlan jele Kecskeméten, hogy megkezdődött a haltelepítés a Benkó Zoltán Szabadidő Központ záportározó tavába. Szerdán délelőtt ráadásul „történelmi\" eseményként értékelhették a cégnél az idei első telepítést: süllőt ugyanis eddig még soha nem hozatott a tóba a Hírös Sport Nonprofit Kft.

Nagy Károly, a Hírös Sport Nonprofit Kft. parkfenntartó csoportvezetője szerda reggel még úgy indult a halakért Rákóczifalvára - innen szokták hozni évente többször is az „utánpótlást\" a záportározóba -, hogy 15-30 centiméteres süllőket szállít majd Kecskemétre. Ehhez képest - mint fotóink is mutatják - méretes süllők is kerültek a szállítmányba.

Korábban egyébként a pontyok és a keszegek mellett csak csukákat telepítettek, ezért most újdonság lesz a horgászoknak a süllő-zsákmány Kecskeméten. Noha a vízben azért elvétve ebből a halfajtából is akadt, ám azokat több éve még a BÁCSVÍZ telepítette oda.

Jövő héten ismét lesz haltelepítés: várhatóan szerdán. Akkor pontyokat hoznak, de nem kizárt, hogy újabb süllőszállítmány is lesz majd a szállító gépkocsi haltartályaiban. Az viszont már biztos, hogy idén a szokásos módon, hat alkalommal telepítenek pontyokat a záportározóba.

A horgászok örömére...

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!