Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 19. 22:11 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Küldöttgyűlést tartott a Kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Városi Szövetsége

Képgaléria
Küldöttgyűlést tartott a Kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Városi Szövetsége
Kecskemét - Küldöttgyűlést tartott csütörtök délelőtt a Városháza Dísztermében a Kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége. Kecskeméten 34 nyugdíjas klub működik, melyekből az alapszabály értelmében ma összesen 117-en vettek részt a küldöttgyűlésen.

Az eseményen megjelent Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere, Dr. Provaznik Balázs, a kecskeméti polgármesteri hivatal Családvédelmi Osztályának vezetője és Engert Jakabné önkormányzati képviselő, az Esélyteremtési Bizottság elnöke is.

A Himnuszt követően K Szabó Benedek kecskeméti versmondó, a Kecskeméti Hírös Város Nyugdíjas Klub tagja elszavalta Antalfy István Pilinszky-díjas kecskeméti költő „Trianon\" című versét, majd a Pacsirta Népdalkör lépett fel. Ezt követően Dr. Tiba István, a Kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége elnöke tartott beszámolót.

Mint elhangzott, a szövetség 2014-ben ünnepelte a megalakulása 20. évfordulóját. Megemlékezett alapítójukról, Eőry Kálmánról, és mindazon elnökökről, elnökhelyettesekről és elnökségi tagokról, akiknek köszönhetik, hogy szervezetük él, újabb és újabb feladatokat tűz maga elé, és igyekszi mindezeket jó színvonalon teljesíteni.

A beszámolási időszakban 34 kecskeméti klubbal és közel kétezer taggal rendelkezett a szövetség.

Dr. Tiba István hangsúlyozta, hogy a Kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetségének rendkívül jó a kapcsolata Kecskemét városvezetőivel, az önkormányzati képviselőkkel, és a polgármesteri hivatal dolgozóival. Véleménye szerint ez nélkülözhetetlen is ahhoz, hogy a nyugdíjas klubok a feladataikat sikerrel oldják meg. Az elnök egyúttal megköszönte a város anyagi és erkölcsi támogatását a munkájukhoz.

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!