Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 19. 22:27 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Bábszínházi Világnap Kecskemét - március 21.

Bábszínházi Világnap Kecskemét - március 21.
Kecskemét - A Bábszínházi Világnapon, március 21-én, szombaton a Ciróka Bábszínház művészei bebizonyítják a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretében, hogy Kecskeméten minden szecessziós házban lakik legalább egy tündér.

Márciusban ellepik a várost és tavaszt csinálnak. Így lesz ez idén is, de a bábszínházi világnap alkalmából most a barátaikat is elhívják. Ezen a napon találkozhattok velük a főtéri ágyásokban, ahol megtanulhattok szirmot bontogatni, tündértáncot járni. 

És mi történik a főtéren túl?

Piroska nagymamája lekvárért megy majd a közértbe, Gyula palacsintát vesz a palacsintázóban, Amika cukrász süteményeket árul a cukrászdában.Gombos Jim és társai pedig buszra szállnak, hogy körbeutazzák Kecskemétet.

Mert ez a nap a bábosoké!

RÉSZLETES PROGRAM 

8.15-8.40 PIAC

A tündérek itt vásárolják meg a virághagymákat és kaspókat a Tavaszi Nagy Virágültetéshez. Hófehérke mostohája almát válogat, Piroska kalácsot keres, a Farkas pedig otthonkát nézeget a piaci forgatagban. Az ügyes szemlélődő azt is meglesheti, hogy Mr Punch és Judy, a felesége hogyan issza meg reggeli kávéját a Dr.Lecsó-ban.

8.40-9.00 KRISZTINA NÉNI PALACSINTÁZÓJA (UNIVERREL SZEMBEN)

Ki ne ismerné a mesehőssé vált Krisztina nénit? A Tündér ballonkabátban című mese hősei, köztük Gyula és a kis Léna tündér ma itt vásárolnak a híressé vált cimetes palacsintából. Aki ebben az időpontban érkezik, azt Krisztina néni élethű bábfigurája szolgálja ki.

9.10-9.45 FŐTÉR /BÉKÁS SZÖKŐKÚT MELLETT 

A Tavaszi Nagy Virágbontogatásban a tündérek, a Három pillangó mese főhősei és a Csigaházkis állatkái szorgoskodnak a főtéren. Ha megkeresed őket, segíthetsz nekik a piros, sárga, kék virágok ültetésében.

9.50-10.20 BÉKÁS SZÖKŐKÚT

A királylány beleejtette aranylabdáját a békás szökőkútba. De ott a Békakirály mese nyálkás, zöld varangya! Ki segít most a királylányon? Talán éppen te lehetsz az, aki a királylány segítségére siet, és megszerzi az aranylabdát!

9.50-10.20 FŐTÉR ÉS KÖRNYÉKE

Pepe keres egy szívet. Valahol a Főtéren vesztette el. Segíts neki megtalálni, hogy visszakerülhessen A Talált szív című mesébe.

10.25-10.50 FODOR CUKRÁSZDA

Elfáradt mesehőseink tízóraizni mennek a Fodor cukiba. Meglepetésükre Amika cukrászdájasütemény-különlegességei ma itt is kaphatók.  Aki most érkezik a cukrászdába, azt maga Amika szolgálja ki. Hogy milyen sütit kínál? Hát...Talán csigakocsonyával és lencsepéppel készített palacsintatortát vagy roppanósan robbanós uborkatortát!

11.00-11.30 KATONA JÓZSEF MEGYEI KÖNYVTÁR-GYERMEKRÉSZLEG

A könyvtárba betérnek a bábok, hogy megkeressék saját meséjüket. Ha éppen arra jársz, lehet, hogy a Farkas és Piroska Piroskája meséli el az ő történetét, vagy maga A Csomótündér tanít meg egy-két csomózási fortélyra. De az sem kizárt, hogy a könyvtár nyugalmát egy kiscica zavarja meg, aki hol egy liszteszsákba, hol egy kályhacsőbe, hol a tóba pottyan bele.

11.40-12.10 MALOM KÖZPONT

A Ciróka Bábszínház hősei még sosem jártak plázában. Ma azonban a Világnap alkalmából engedélyt kaptak egy kis shoppingolásra. A Malom-mese szereplői lisztet, Piroska nagymamája lekvárt vesz a boltban, Hamupipőke a használt ruhák között válogat.

12.15-12.35 A 3-AS BUSZ

Utazni, világot látni nagyszerű dolog!  A társaságnak csomagoltunk egy kis hamuba sült pogácsát, hogy körbejárják a 3-as busszal Kecskemétet. Garantáltan nem lesz unalmas az utazásuk azoknak, akik a Bábszínházi Világnapon velük tartanak!

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!