Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 23. 08:57 | Szerző/forrás: Hírösvény.hu

Hemzsegnek az ágyi poloskák a kecskeméti Halasi úton

Képgaléria
Hemzsegnek az ágyi poloskák a kecskeméti Halasi úton
A Kik-For Kft. azt állította a Hírösvénynek, hogy minden évben irtanak, az érintett lakók ezt cáfolják. Képeket is küldtek a helyzetről.

Ágyi poloska invázió van a Halasi úti, valamint a Mátis Kálmán utcai bérházakban. Az ágyi poloska egy nehezen kiirtható agresszív vérszívó, vannak olyanok – főként gyerekek – akik a csípésére allergikus tünetekkel reagálnak.

Az érintett bérházak zöme önkormányzati bérlakás, de mielőtt bárki is arra a következtetésre jutna, hogy mindez higiénia kérdés, a szakemberek ezt határozottan cáfolják, mert az ágyi poloskát nem érdekli a kosz és a tisztaság, csak az emberi vér. Nagy valószínűség szerint jelen esetben a bérházak közműjárataiban lerakott peték keltek ki a melegre. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy az ágyi poloska egy rendívül gyorsan szaporodó vérszívó.

Ez bizonyítja az is, hogy néhány lakó a saját pénzéből leirtotta otthonában a vérszívókat, kidobták az ágyneműiket, de nem volt értelme, mert szinte azonnal újra felbukkantak, sőt néhány nap alatt már hemzsegnek a lakásokban.

Minda László a Kik-For Kft. ügyvezető a Hírösvénynek azt nyilatkozta, hogy előírás szerint minden tavasszal irtanak, így lesz ez hamarosan az idén is. Cikkünkre úgy reagált néhány érintett lakó, hogy náluk tavaly biztosan nem jártak, de volt aki azt állította: emlékezete szerint legutoljára úgy három éve volt a házukban irtás. Egy másik lakó – akinek a hat hónapos kislányának a babakocsiját is ellepték az ágyi poloskák és csúnyán összemardosták a gyereket – azt mondta a Hírösvénynek, hogy ő jelezte ezt a ÁNTSZ-nek, valamint a Kik-For Kft.-nek is, de ott azt a választ kapta, hogy jelenleg nincs az irtásra pénz. Hozzátette: már nem tudja hová forduljon, hogy történjen végre valami, pedig rendesen fizeti a lakbért.

A fotókat az érintett lakók küldték a Hírösvénynek.

Kövessen minket a Facebookon is!