Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 26. 22:56

Költészet napja - Háy come Beck

Költészet napja - Háy come Beck
Egy rockzenész és egy író találkozása a boncasztalon. Határbontás a szépirodalom és a popkultúra között. Kettős figyelem, közös játék versekkel, dalokkal és novellákkal.

Háy János író, és Beck Zoltán a 30Y frontembere először Budapesten egy fotózáson, az egyik metróvonal alagútjában találkoztak. Néhány közös fellépés után elhatározták, hogy egy kicsit feszesebb szerkezetű, interaktív estet hoznak létre, amelyben Háy János versei, prózái összefonódnak Beck Zoltán dalaival. Beck Zoltán: - „Egyszerű volt a kiindulópontunk: olyat tudunk csinálni a színpadon, amit egyébként is. És amit nem, arról nem akarjuk azt állítani, hogy menne. Amit meg tudunk: írni, zenélni, gondolkodni, beszélni, hallgatni, ilyeneket. Az este ennek megfelelően alakul. És ahol mi kevesek vagyunk - mert nem vagyunk például jó színészek -, ott megkérjük a jelenlévőket, hogy szálljanak be a játékba.” Háy János: – „A terv az, hogy mindig legyen benne mozgás, ne legyenek teljesen egyformák az előadások, azt szeretnénk, ha mi magunk számára is impulzív és megtermékenyítő lenne egy-egy fellépés.\"

A Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Forrás Kiadója szeretettel vár minden kedves érdeklődőt 2015. április 7-én (kedden) 17:30-kor a Népi Iparművészeti Gyűjteményben (Kecskemét, Serfőző u. 19.) megrendezésre kerülő költészet napi műsorra.

Belépő: 500 Ft

Jegyek elővételben a helyszínen vásárolhatók!

Kövessen minket a Facebookon is!