Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 27. 08:22

Dr. Jeney Gábor plébános atya hirdetései - a főplébánia közösségi életéről

Dr. Jeney Gábor plébános atya hirdetései - a főplébánia közösségi életéről
Kecskemét plébánosa, Dr. Jeney Gábor atya elküldte a következő vasárnap hirdetéseit, melyeknek portálunk is szívesen ad helyet és szívből ajánlunk.

Jövő vasárnap első vasárnap lesz, tartós élelmiszert gyűjtünk a templomban kihelyezett kosárban a szegények megsegítésére.

Ma 15.30-tól „Irgalom forrása” közbenjáró szolgálat lesz templomunkban. A meghívott előadó Stella Leontin atya. Várnak minden testi vagy lelki gyógyulásra vágyót.

Alpha kurzus indul március 31-én kedden a Helynökségen. A meghívók elvihetők a Korda könyvesboltból.

Április 1-jén 16.30-kor keresztút lesz a Mária-kápolnánál.

Április 2-án nagycsütörtökön reggel 7 órától gyóntatás, 10 órától érseki olajszentelési szentmise lesz templomunkban. A szentmisét követő ebédre sütemény felajánlásokat elfogadunk, melyeket a sekrestyébe lehet hozni. Az esti szentmise 6 órakor kezdődik, utána 7 és 10 óra között virrasztás lesz.

 Nagypénteken reggel 7 órától gyóntatás lesz; az Oltáriszentséget délután 3 órakor helyezzük ki a Szentsírhoz. 17 órakor keresztút, a szertartás este 6 órakor kezdődik. Délután 3 órakor keresztút lesz a Szentháromság temetőben. Nagypéntek szigorú böjti nap: akik elmúltak 14 évesek, nem ehetnek húst, a 18 és 60 év közöttiek háromszor ehetnek, és egyszer lakhatnak jól. A böjti fegyelem szabályai a betegekre nem vonatkoznak. Ezen a napon este fél 9-kor keresztút lesz az Arborétumban.

Nagyszombaton 7 órától gyóntatás lesz, a szertartás este 6 órakor kezdődik, kérjük, gyertyát hozzanak!

 Nagycsütörtökön este, nagypénteken és nagyszombaton reggel 8 órától Jeremiás siralmai címmel énekes zsolozsma lesz templomunkban.

Templomunk nagyheti és húsvéti szertartásrendje megtalálható a plakátokon.

Április 5-én húsvétvasárnap reggel 6 órakor Hajnalhasasztás lesz a Vízmű dombon.

Oltárdíszítői és templomőri szolgálatra keresünk embereket. Jelentkezni Szabó László sekrestyésnél lehet.  

Hirdetéseink plakátokon is olvashatók a bejáratoknál!

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház