Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. április 3. 22:07 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

KERESZT-KÉRDÉSEK: A keresztyén hit felfedezése

Képgaléria
KERESZT-KÉRDÉSEK: A keresztyén hit felfedezése
Kecskemét - A Kecskeméti Református Egyházközség szervezésében tíz hétig tartó KERESZT-KÉRDÉSEK sorozatot szerveztek a SION Nyugdíjasház és Gondozási Központ Közösségi Termében.

A sorozat tíz, egymást követő csütörtök esti találkozásból állt. Ennek utolsó együttléte volt nagycsütörtökön, melynek keretében „református\" páska vacsorát tartottak (képgalériánk ekkor készült). Ez az ünnepi befejezés egyben ráhangolta a résztvevőket a húsvét ünnepére.

Pál Ferenc református lelkészt kérdeztük a csütörtök este befejeződött sorozat részleteiről:

- Mi történt egy-egy alkalommal?

- Az esti alkalmak mintegy másfél, két órásak voltak, és a következőképpen épültek fel: kötetlen közös vacsora, beszélgetés az asztal körül egy bibliai igeszakasz alapján, előadás a keresztyén hit egy-egy „alapkérdéséről\", végül pedig beszélgetés 8-10 fős csoportokban a hallottakról.

- Miről volt szó?

- Márk evangéliumának közös olvasása által ez a sorozat hidat épített a Szentírás, mint Isten Igéje és a mai ember között. A Bibliához ragaszkodva, de egyszerűen és nagyon gyakorlati módon vált érthetővé Isten kijelentése, Jézus személye és váltságműve. Jó kérdések segítették önálló véleményalkotásra a résztvevőket.

- Mi volt a célja ennek a sorozatnak?

- Az, hogy a résztvevőknek úgy legyen lehetősége megismerni a keresztyén hit alapjait, hogy a hallottakra reflektálhassanak. Arról beszélgethessenek a saját élményeik, élettapasztalatuk tükrében, valamint hogy átéljék, hogy a keresztyénség közösségi életet jelent, és jó ebbe a közösségbe tartozni.

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!