Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. április 5. 21:58 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

A kórusverseny első helyezettje lett az Aurin Leánykar

A kórusverseny első helyezettje lett az Aurin Leánykar
A 15. Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen és Fesztiválon 16 ország 60 kórusa, csaknem 2 ezer énekes vett részt.

Harminc hazai énekkar mellett az Egyesült Államokból, Csehországból, Észtországból, Indonéziából, Iránból, Izraelből, Japánból, Horvátországból, Hollandiából, Németországból, Nepálból, Oroszországból, Portugáliából, Spanyolországból, Szlovéniából, és Szerbiából is jöttek énekesek. A Kodály Zoltánné Péczely Sarolta tiszteletbeli elnökletével megrendezett kórusverseny 1988 óta, 27 éve várja Budapestre a hazai és nemzetközi kórusvilág énekkarait. A találkozó a magyarországi énekkarok számára kiemelkedő jelentőségű lehetőség a nemzetközi élvonallal való találkozásra, és a hazai karvezetők számára is egyedülálló lehetőséget nyújt a nemzetközi kórusvilág megismerésére.

A kategóriaversenyeknek a Budapest Music Center és a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterme adott otthont. Az énekkarok értékelését a hazai és nemzetközi zenei élet kiválóságait felvonultató zsűri végezte. A 30 éves tapasztalaton, valamint számos nemzetközi kóruszenei szakember tanácsain alapuló InChoral értékelési rendszer célja, hogy a kórusoknak áttekinthető, részletes visszajelzést adjon, amely segíti őket a további fejlődésükben.

A kecskeméti Kodály Iskola Aurin Leánykara Durányik László vezényletével a verseny legmagasabb pontszámával, (26,58 az adható 30-ból) ARANY VII. minősítéssel a női kari kategória első helyezettje lett.

(kecskemet.hu)

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!