Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. április 14. 20:18 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Tizenöt bemutató lesz a következő évadban a kecskeméti Katona József Színházban

Képgaléria
Tizenöt bemutató lesz a következő évadban a kecskeméti Katona József Színházban
Kecskemét - Az öt nagyszínházi bemutató mellett öt darabot a kamaraszínházban, két darabot a stúdiószínházban mutatnak be, továbbá két gyermek- és ifjúsági bemutató, valamint egy bérletszünetes előadás is lesz a következő évadban, amely során új játszóhellyel bővül a teátrum - jelentett be Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón.

A nagyszínházi, bérletes bemutatók október 9-én Barta Lajos Szerelem című darabjával kezdődnek, amit Tolcsvay László-Müller Péter-szerzőpáros Isten pénze című zenés előadása követ - mondta a direktor.

Hozzátette: a harmadik bemutatót, Camoletti Boeing, Boeing című előadását szilveszterkor már láthatja a közönség, a premier azonban január 8-án lesz.

Cseke Péter kiemelte, hogy Shakespeare Hamletjét akkor állítják általában színpadra, amikor a címszereplő eljátszására megtalálják a megfelelő színészt; ezúttal Hamlet szerepét Porogi Ádám alakítja.

Az utolsó bérletes nagyszínpadi előadást 2016. április 22-én mutatják be, amikor Beaumarchais Figaró házassága című vígjátékát láthatják a nézők.

A direktor kitért arra, hogy szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján az Illés zenekar és Szente Vajk Tied a világ! című zenés darabjának a bemutatójával nyitják meg az Új Kelemen László Kamaraszínházat a Rákóczi úton, az egykori Városi Mozi felújított épületében.

Az igazgató szerint a régi mozi épületének átépítésével egy új bemutatóhellyel bővül a színház, amelyben 150-180 nézőt is le tudnak fogadni.

Az új játszóhelyen az első évadban kizárólag magyar darabokat állítunk színpadra - mondta, hozzátéve, hogy a színház balett-tagozatának előadásai is az új játszóhely színpadán lesznek láthatóak.

Cseke Péter hangsúlyozta, hogy a Ruszt József Stúdió Színházban Tennessee Williams Macska a forró bádogtetőn, valamint Harling Acélmagnóliák című darabját mutatják be. A bérletszünetben Mathiász Jánosnak, a világhírű szőlőnemesítőnek emléket állító darabot fognak bemutatni.

Cseke Péter fontosnak nevezte azt, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok is eljuthassanak színházba, ezért két ingyenes előadást is szerveznek a hátrányos helyzetű, elsősorban roma családok gyermekei számára.

A sajtótájékoztatón részt vett Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere. Aki azt a véleményét hangsúlyozta, hogy véleménye szerint a színház nem csak egy „szórakoztató üzem\", hanem feladata van Kecskemét életében. 

- Ennek a lényege az, hogy ha beül egy néző és megnézi az előadást, akkor nem csak szórakozik, hanem az előadás által „nemesebb\", több lesz valamivel - mondta az alpolgármester. - Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, olyan előadások kellenek, amelyek nem ijesztik el a nézőt, illetve megfelelő egyensúlyt tart a színház a programjában a különböző nézői elvárások számára. Én úgy gondolom, hogy az igazgató úr által ismertetett jövő évadi műsorterv maximálisan megfelel ennek az elvárásnak.

A 2015/16-os évad kecskeméti színházi bemutatói

NAGYSZÍNHÁZ:

Barta Lajos: Szerelem - 2015. október 9.

Tolcsvay L.- Müller P.: Isten pénze - 2015. november 20.

M. Camoletti: Boeing, Boeing - 2016. január 8.

W. Shakespeare: Hamlet - 2016. február 12.

Pierre Beaumarchais: Figaró házassága - 2016. április 22.

Gyermek és ifjúsági bemutatók

Ulrich Hub-Mericske Zoltán: Nyolckor a bárkán - 2015. október 14.

Szemenyei J. - Vecsei M.: Óz - 2016. március 2.

Bérletszünetben:

Ezerjó - Mathiász (munkacím) - 2015. október 18.

ÚJ KELEMEN LÁSZLÓ KAMARASZÍNHÁZ:

Illés zenekar - Szente Vajk: Tied a világ! - 2015. szeptember 21.

Örkény István: Tóték - 2015. november 6.

Fazekas István: A megvádolt - 2016. január 15.

Csokonai V. M.: Dorottya - 2016. április 8.

Spartacus - Balett - 2016. április 29.

RUSZT JÓZSEF STÚDIÓ SZÍNHÁZ:

Tennessee Williams: Macska a forró bádogtetőn - 2015. november 13.

R. Harling: Acélmagnóliák - 2016. február 19.
 

Nyári kecskeméti színházi programok

ÚJVILÁG PASSIÓ - KECSKEMÉTI ARBORÉTUM

2015. JÚNIUS 12.13.14. 20.30 ÓRA (ESŐNAP JÚNIUS 15.)

Belépődíj: 1500 Ft /diák, nyugdíjas, 1800 Ft felnőtt

Jegyek 2015. április 9-től már válthatók!

OLIMPIART 2015. június 20-21

2013 júniusában elevenítette fel a kecskeméti Katona József Színház a művészolimpia hagyományát, mely valamennyi budapesti, vidéki és a határon túli színház dolgozóinak lehetőséget ad, adott arra, hogy versenyszerűen is megmérettessék magukat.

Az eddigi rendezvényeken  évente több, mint 150 fő vett részt, számos budapesti és vidéki színházból, illetve határon túlról, a nagyváradi Szigligeti Színházból és a temesvári Csiky Gergely Színházból. 

9 sportágból indítunk versenyt - labdarúgás, kosárlabda, strandröplabda, úszás, futás, távolugrás, tenisz, pingpong és sakk.

A kétnapos rendezvény megkoronázásaként az eredményhirdetésre és egy különleges futball-derbyre másnap kerül sor, ahol a Parlament válogatottja, egy kecskeméti közéleti személyiségekből álló csapat, a Mercedes gyár válogatottja és a színészválogatott mérkőzik meg egymással.

A rendezvények ingyenesen látogathatók.

UDVARSZÍNHÁZ - 2015. július 18 és augusztus 2. között

CSOPORTTERÁPIA

JÓNÁS KÖNYVE - verses, zenés borbemutató

CSODASZARVAS - musical

IDEGENBEN KESERŰBB A SÍRÁS - Karády est

Jegyek és bérletek május közepétől válthatók.

(MTI / keol.hu)

(Forrás: KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!