Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. április 18. 20:51 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Budapesti középiskolásokat fogadott Kecskemét polgármestere

Képgaléria
Budapesti középiskolásokat fogadott Kecskemét polgármestere
Kecskemét - Budapesti középiskolásokkal találkozott pénteken délelőtt a városházán Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony. Tájékoztatta őket a település elmúlt években tapasztalható fejlődéséről, a Mercedes gyár megépülésének és működésének gazdaságélénkítő hatásáról, valamint az itteni, modell értékű duális képzésről.

Kétnapos osztálykirándulás keretében érkeztek Kecskemétre a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium kilencedik osztályos tanulói. A diákoknak az volt a kérésük, hogy ellátogathassanak a városházára és találkozhassanak a polgármesterrel. 

A fővárosi vendégek pénteki látogatása egyben egy hagyományteremtő célú kezdeményezés első alkalma is volt. Szemereyné Pataki Klaudia a jövőben minden hónap egy-egy péntekén szívesen tart rendhagyó osztályfőnöki órát településünkről, illetve az önkormányzat munkájáról az érdeklődő diákoknak.

Szemereyné Pataki Klaudia a KTV híradójának elmondta: egyre nagyobb az igény középiskolások részéről arra, hogy betekintést nyerjenek egy városvezető, illetve egy városvezetés munkájába, mindennapjaiba. 

A budapesti gimnazisták láthattak egy vidám, fiatalos lendületű filmet a megyeszékhelyről, majd információkhoz juthattak például a Mercedes gyárról és a Kecskeméti Főiskolán folyó duális képzésről. Szemereyné Pataki Klaudia beszélt arról a nagy ívű gazdasági fejlődésről is, amely az elmúlt hat-hét évben városunkat jellemezte. Az országos hírű Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium tanulói a díszteremben zárták városházi látogatásukat.

(Szöveg: KTV)

(Forrás: KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!