Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. április 20. 14:00

INTEGRÁCIÓ A SZÍNPADON A ZENE ÉS A TÁNC JEGYÉBEN

INTEGRÁCIÓ A SZÍNPADON A ZENE ÉS A TÁNC JEGYÉBEN
Immár hagyománnyá vált, hogy a Mozdulj! Közhasznú Egyesület minden tavasszal, különleges gálával lepi meg a művészetkedvelő közönséget. Idén sem lesz ez másképp: május 17-én az Aranytíz Kultúrházban ismét színpadra lépnek hazánk tehetséges művészei, köztük egészséges és fogyatékossággal élő táncosok, énekesek, előadóművészek, hogy együtt bizonyítsák be - az alkotás lehetősége mindenkiben ott van.

A délután fővédnöke Kárászy Szilvia zongoraművész, aki maga is fellép a műsorban. A karitatív rendezvényt Ignácz Beáta, a Humanitás című lap főszerkesztője nyitja meg, műsorvezetői szerepben pedig Paor Lillát, a „hatoscsatorna” főszerkesztőjét és R. Kárpáti Péter színművészt köszönthetjük majd.
Díszvendégeink örömmel vállalták el a szereplést, ezzel is hirdetve, hogy milyen fontos is számukra az esélyegyenlőség megteremtése. A jazz és swing énekesnőként jól ismert Szűcs Gabi, Blaskó Péter, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, Szabó Attila, Kossuth-díjas zenész, a Csík zenekar hegedűse, Balássy Betti és Varga Feri, az énekes házaspár, Köleséry Sándor, színész, a Motiváció Alapítvány munkatársa, valamint Nagy Alexandra, a Barátok közt sztárja is fellép a gálán.

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület célja az, hogy minél több fogyatékossággal élő amatőr művésznek adjon lehetőséget a bemutatkozásra, ezért az idén új fellépők színesítik a gála műsorát. A Paraszupersztár döntősei közül itt lesz a Szarkaláb együttes és Balázs Zsolt (ének), Galgóczy Ferencné (vers) és Hegedüs Petra (klarinét), Bodor Tünde (ének) és a Paradance Company (kerekes székes táncegyüttes), Tóth Károly (tánc) és Harza Márk (mesemondó), Tóth Viktória (ének) és Viski Rajmund (vers), valamint a Lux Musicea Vegyeskar és Hangszer együttes. A színpadon több olyan ősbemutató is lesz, ahol közös produkcióban szerepelnek ismert művészeink és fogyatékossággal élő társaik. Így válik igazán akadálymentessé és valóban egyedivé ez a gála.

Az est bevételéből az Egyesület az idei évi V. Jubileumi Balaton körüli tandemes kerékpártúra látássérült tagjainak a részvételét biztosítja.
A rendezvény fő támogatója az Aranytíz Kultúrház, amely évek óta biztosítja a helyszínt.

A sajtó számára nyilvános főpróba április 22.-én, szerdán délután 14 órakor kezdődik az Aranytízben, ahova szeretettel várják az újságírókat. Az Egyesület vezetőjének, Tálos Mónikának a bevezetője után Kárászy Szilvia mond néhány szót, majd mikrofonpróba, éneklés, tánc és kötetlen beszélgetés következik. A hírességek közül Szűcs Gabi, Varga Feriék, Köleséry Sándor, Rába Tímea és Blaskó Péter jelezték, hogy ott tudnak lenni a szerdai találkozón. A közel egy órás program során kávé, pogácsa és némi ásványvíz enyhíti a sajtómunkások fáradalmait, s természetesen riportokat is lehet majd készíteni a jelenlévőkkel.

Az Egyesületről (www.facebook.com/mozduljegyesulet, www.mozduljegyesulet.blog.hu)

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület egy színes baráti társaság tagjaiból alakult meg 3 évvel ezelőtt. Tagjaik között van orvos és gyógypedagógus, tűzoltó, sportmenedzser és fodrász, akik hétköznapi munkájuk mellett, szabadidejük egy részét önkéntes munkával töltik. Ami összeköti őket, az a tenni akarás és az elszántság. Azt vallják, hogy a segítségre mindig és mindenhol szükség van, csak észre kell venni. Az apró mindennapi segítségnyújtás is döntő fontosságú környezetünkben. Fő irányvonaluk a fogyatékossággal élő és szociálisan hátrányos helyzetű emberek támogatása. Olyan programokat szerveznek, ahol a segítséggel élő emberek meg tudják mutatni, hogy ők is tudnak komoly értéket létrehozni. Ezen kívül céljuk az is, hogy rendezvényeiken közösen és aktívan tudjanak részt venni a fogyatékossággal élő embertársaikkal.

Az Egyesület hagyományőrző sport programjai:
- Tandemes kerékpártúra a Balaton körül, látássérültekkel
- Mozgás Éjszakáján való részvétel- integrált sportverseny szervezésével
- Integrált úszóverseny a TF-en
- Sporttal kapcsolatos érzékenyítő programok, különféle sportversenyeken 

Az Egyesület művészeti programjai:
- Művészeti Gálaest az Aranytíz Kultúrházban
- Képzőművészeti pályázatok meghirdetése
- Versíró verseny fogyatékossággal élőknek és épeknek
- Érzékenyítő programok szervezése

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület nem titkolt vágya, hogy a közeljövőben egy olyan estet is szervezzen a fellépők produkcióiból, ami szerepelhet valamelyik színház repertoárjában, hogy a közös művészet ereje még több embert érhessen el.

Filmek:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zqPwatr9T-o
https://www.youtube.com/watch?v=zqPwatr9T-o

Az Egyesület 2014-ben több akciót is szervezett hátrányos helyzetűek számára, a nyári tandemes bringatúrájuk képei az alábbi linkeken megtekinthetőek:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.677161622362329.1073741859.184506124961217&type=1

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.677132255698599.1073741855.184506124961217&type=3

A Mozgás éjszakáján készült képek itt vannak:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.649699271775231.1073741851.184506124961217&type=1

Kövessen minket a Facebookon is!