Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. április 28. 13:23

Négykezes jótékonysági koncert a kárpátaljai rászorultakért

Négykezes jótékonysági koncert a kárpátaljai rászorultakért
Schubert műveiből ad négykezes jótékonysági zongorakoncertet a kárpátaljai rászorultak javára Kemenes András, a Zeneakadémia művésztanára és egykori tanítványa, Palojtay János június 14-én 19.30-kor a Zeneakadémián. Az estet, melynek védnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a ferences rendtartomány szervezi. A magyar ferencesek immár több mint negyed százada vannak jelen Kárpátalján, pontosan ismerik a helyzetet és a segítségnyújtás leghatékonyabb lehetőségeit.

A koncert ötlete egy Kárpátaljáról érkezett levél nyomán született. Az egyik muzsikus, Palojtay János nővére, aki Kárpátalján él, barátainak, ismerőseinek drámai hangú levélben számolt be az ottani állapotokról, és ez adta az ötletet, hogy a művészek a maguk eszközeivel igyekezzenek segíteni a nélkülözőknek.

„Hozzám is eljutott Palojtay Márta levele – mondta Kemenes András –, és amikor olvastam, rögtön éreztem, hogy tennem kell valamit. A név láttán pedig azonnal János jutott az eszembe. Úgy gondoltam, esetemben talán nem az ételosztás a leghatékonyabb segítség (bár erős volt a kísértés), hanem valami olyasmi, amihez jobban értek. Így jött a jótékonysági négykezes est ötlete.”

A koncert bevételét a Ferences Alapítvány juttatja el a rászorulókhoz. Jegyek a Zeneakadémián kaphatók.

Kövessen minket a Facebookon is!